Az étellel jutalmazott gyerekek kövér felnőttek lesznek

étellel jutalmazni a gyereket

Nagyobb eséllyel válik elhízott felnőtt azokból a gyerekekből, akiket szülei rendszeresen étellel jutalmaztak jó viselkedésükért – idézte egy brit felmérés eredményét a The Daily Telegraph online kiadása.

Egy több mint 2000 főre kiterjedt felmérés eredménye szerint azok, akiket étellel jutalmaztak gyerekkorukban, négyszer nagyobb valószínűséggel voltak túlsúlyosak már gyerekkoruk óta, és kétszer nagyobb eséllyel voltak a kikérdezés idején elégedetlenek testsúlyukkal azokhoz képest, akik nem nassolnivalót kaptak jó viselkedésükért.

A kutatók úgy találták, hogy a résztvevők közül a korábban étellel jutalmazottak 34 százaléka számít most elhízottnak, míg a másik csoportban ez az arány 25 százalék. Az első csoportba tartozók 25 százaléka mondta, hogy már gyerekkora óta túlsúlyos, míg a második csoportba tartozók közül csak 6 százalék.

Gyermekkorban indul a harc a felnőttkori elhízás ellen

Nagy-Britanniában a férfiak 24, a nőknek pedig 22 százaléka számít elhízottnak, vagyis testtömegindexük (BMI) 30 fölött van, míg a férfiak 44, illetve a nők 33 százaléka túlsúlyos, az ő testtömegindexük 25 és 30 között van.

A felméréssel kapcsolatban James Stubbs elhízáskutató arra figyelmeztetett, hogy túl sok szülő használja gyerekénél rendszeresen a jó viselkedés jutalmazására vagy baj esetén megnyugtatásra az ételt.

Már gyerekkorban eldőlhet, vajon elhízunk-e

fotó: Freepik

Erről a témáról még a Gyermeknevelés rovatunkban olvashatsz többet!

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..