Párkapcsolati szerviz: az igaz szeretet 10 titka

szereteteskuvo.jpg

Napjainkig nagyon sokan próbálták megfogalmazni a szeretet lényegét. Költők, írók szebbnél szebb meghatározása olvasható erről a fogalomról. Mindegyiket a magunkénak érezzük, és hisszük, hogy ez a fogalom a miénk. Mindent tudunk a szeretetről, járjuk az útját nap, mint nap – végre valamiben igazán jók vagyunk.
Aztán kapjuk az első pofont, aztán a másodikat, egyik csalódás jön a másik után és lassan elérkezünk arra a pontra, hogy megzavarodva állunk és nem értjük: annyi szeretetet adunk és cserébe csak pofon jár? Tényleg ez a szeretet? Magamat feláldozni a másikért és cserébe én mit kapok? Tényleg így kell szeretni? Hogyan szeressek, hogy a párkapcsolatomban harmónia legyen? Mit tegyek, hogy a gyermekeimet az igaz szeretetre tudjam tanítani?

Ezekre a kérdésekre ad választ Adam Jackson Az igaz szeretet 10 titka című könyv. Ezt a könyvet állandóan a kezem ügyében tartom, hiszen életmód-tanácsadóként sokszor szembesülök olyan problémával, ahol az alapvető hiba a szeretet megélésének képtelenségében rejlik. Párkapcsolati szerviz keretében a kezdeti időkben csak ajánlottam a könyvet, később a kliens kezébe adtam. „Elolvastam, de mit kezdjek vele?” – kérdeztek vissza sokan. Ekkor gondolkodtam el azon, hogy sokszor nem elég a szellemi tudás átadása, hanem feladatokkal segíteni kell a megértés és gyakorlati alkalmazást is.

Így született meg a 10 leckéből álló mini-tanfolyam, amely röviden összefoglalja a könyv egyes fejezetét és feladatokat is ad, hogy mindenki elsajátíthassa az igaz szeretet művészetét. Természetesen a mesterré váláshoz elengedhetetlen, hogy a kliens ne csak olvassa, de a mindennapi életben gyakorolja is a megadott feladatokat. És ahogy változik az egyén, változik körülötte minden, és rátalál az igaz szeretettel átitatott kapcsolatok csodájára.

A mini-tanfolyam egyes leckéi 10 egymást követő héten fognak megjelenni a Babafalva portálon.

Az igaz szeretet első titka….

Helyezd előtérbe a szeretettel teli gondolatokat!

A szeretet a gondolattal kezdődik. Ha a gondolatainkban nincs szeretet, akkor az a cselekedeteinkből is hiányozni fog.

A gondolataink teremtő erővel bírnak. Azzá válunk, amiről gondolkodunk. Ha negatívak a gondolataink, negatívokká válunk mi magunk is. Szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre.

A pozitív megerősítések meg tudják változtatni másokkal és magunkkal kapcsolatos meggyőződésünket és gondolatainkat.

Ha szeretni akarsz valakit, akkor figyelembe kell venni az ő igényeit, kívánságait és elvárásait.

Az ideális partnerről kialakított elképzelés segít felismerni őt, amikor találkozol vele.

Gondold végig a következőket!

  • Milyen érzelmi, értelmi és lelki tulajdonságaim vannak?
  • A számomra ideális partnernek milyen fizikai, értelmi, érzelmi és lelki tulajdonságokkal kell rendelkeznie, amelyek nélkülözhetetlen ahhoz, hogy társunk legyen egy életre?

Feladatod:

  • Írj listát a pozitív tulajdonságaidról (fizikai, szellemi, lelki)!
  • Írd le a teljes nevedet nyomtatott betűkkel és mindegyik alá írj egy pozitív kifejezést! (pl. CSILLA – Cs alá csinos, I alá illedelmes, L alá lelkes, A alá aranyos) A cetlit hajtsd össze és hord magadnál, hogy bármikor rá nézhess, ha szükséges.
  • Írj listát arra, hogy milyen legyen az ideális partner! (Külleme, belső tulajdonsága stb…)
  • Gondolj pozitív dolgokat az emberekről!
  • A hozzád közelállóknak mondj naponta legalább egyszer kedves, bíztató szavakat, gondolatokat!
  • Mosolyogj a szembejövőkre!
  • Minden reggel köszönd meg azokat a feladatokat, amiket arra a napra kapsz majd, és hidd el a feladatok megoldásához minden tudás és képesség benned van!
  • Minden este gondold végig a napodat és adj hálát minden pozitívumért és a negatívumokat engedd el!

A sorozat cikkeit itt találod>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkBababarát apróságok a lakásban
Következő cikkKate Winslet az autizmusról szóló könyvvel jelentkezik