Kate Winslet az autizmusról szóló könyvvel jelentkezik

winslet180x180-80x80.jpg

Kate Winslet Oscar-díjas színésznő számos hírességet nyert meg közreműködőként hamarosan megjelenő, autizmusról szóló könyve számára, amelynek bevételét az állapot kezelésének támogatására létrehozott alapítványának szánja. Winslet egy HBO-dokumentumfilm hatására állt az autisták ügye mellé.

Az A Mother’s Courage: Talking Back To Autism című tévés produkció narrátoraként ismerkedett meg a film főszereplőjével, az izlandi Keli Ericsdottirral és családjával. A súlyos kommunikációs zavarral küzdő fiú ma már verseket ír. Egyik műve egy varázslatos kalapról szól, amely segít egy autista fiúnak kommunikálni.

Winslet több mint kéttucat hírességet, színészeket, énekeseket, sportolókat, köztük Ben Stillert, Jude Law-t, Meryl Streepet, Christina Agulierát és Maria Sharapovát kérte fel, hogy készítsenek fotót magukról egy bizonyos kalapban, amit tovább adtak egymásnak. A színésznő arra is rávette őket: mondják el első szavaikat, amelyeket akkor ejtenének ki, ha évekig tartó hallgatás után hirtelen képesek lennének beszélni.

A kötetben, amely a mágikus kalapra utalva a The Golden Hat címet kapta, számos autista is megszólal. A könyv bevétele Winslet The Golden Hat Foundation elnevezésű autista jótékonysági alapját támogatja – jelentette be csütörtökön a kötetet gondozó Simon and Schuster könyvkiadó.

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkPárkapcsolati szerviz: az igaz szeretet 10 titka
Következő cikkA babaszoba alapja: a szőnyeg