A babaszoba alapja: a szőnyeg – videóval

rókásszőnyeg-104x180.jpg

Újszülött és csecsemőkorban, mikor a kisbaba még csak eszik, alszik, és bámészkodik, nincs túl nagy jelentősége, hogy milyen szőnyeget is terítünk a padlóra. Azonban amint akkorára cseperedik, hogy kúszni-mászni kezd, már igenis fontos, hogy min teszi ezt. (Nagyításért kattints a képekre.)

Nagyon fontos, hogy a padló sima felületű legyen, hogy ne sérthesse fel gyermekünk bőrét – tehát a rusztikus kőburkolat hiába szép és hangulatos: ki van zárva. Ellenben a parketta és laminált padló, valamint a padlószőnyeg jó megoldás lehet.  Mint tudjuk a padlószőnyegben könnyebben és tartósabban vernek tanyát a porcicák, amelyek később vehetők észre ránézésre, mint a laminált padlón vagy parkettán, amelyeken szinte minden azonnal meglátszik, és sűrű tisztítást igényel.

Mindkét verzión (szőnyegen és faburkolatú padlón) is fontos, hogy legyen a csöppségeknek még egy bónusz szőnyege, amin játszhatnak, hiszen a földön tartózkodva könnyen felfázhatnak (hacsak nincs padlófűtés). A játszószőnyegek legfőbb ismérvei között kell, hogy szerepeljen a biztonság és a kényelem, amely mellett fontos szempont még az is, hogy a babák számára szép és szórakoztató, és nem utolsó sorban antiallergén és antisztatikus (=a műanyagok elektromos feltöltődését csökkentő, megszüntető) legyen.

A legkisebbek számára az a típusú játszószőnyeg javallott, amelyet laikus szemmel az ember egy beltéri luxus sátorkának nézne. Alapjában véve ez egy igen puha anyagú pléd, amelyen két egymást keresztező sátoríves pánt helyezkedik el. Ezekre kisebb játékokat is akasztgathatunk, amik színeivel, hangjukkal kápráztatják el a kicsiket. Természetesen már a játszószőnyeg is kapható mesefigurákkal (manapság Mickey örvend a legnagyobb sikernek) díszített kivitelben.

A nagyobbak számára készült terepszőnyegek (is) speciális fizikai paraméterekkel rendelkeznek. Amellett, hogy alapanyaguk teljesen természetes, olyan technológiával készültek, amely lehetővé teszi, hogy bírják a gyűrődést a gyerekekkel és akár a tűzzel szemben is. Mintájukat tekintve ábrázolhatnak focipályát, egy egész várost, vagy akár egy gazdaságot lovakkal, patakkal és kis házakkal. Emellett vannak olyan különleges 3D szőnyegek is, amelyek egy speciális eljárással készülnek. Így 2 in 1 lehet például a kislányoknak szőnyege és babaháza, a kisfiúknak forma 1-es autópályája. Kíváncsi vagy milyen is lehet ez valójában? A videó  segítségével otthon ülve is megtekintheted ezt a különleges terméket.

Stile Baby Interio – 3D játékszőnyegek from Stile Group Hungary on Vimeo.

Természetesen a szőnyegeket (akár 3D, akár hagyományos) más kiegészítőkkel együtt is meg lehet vásárolni azonos témában, pl. a farm állatait, vagy épp a Filou elnevezésű termékcsalád rókáit.

A szőnyegek a Stile Baby Interio üzleteiben a következő méretekben kaphatóak: 58*58 cm, 80*150 cm , 120*100 cm, 150*100 cm, 160*230 cm, 180*134 cm, 200*134 cm.

A szőnyegek felülete nem bolyhosodik és göbösödik, színei tartósak, nem fakulnak ki.  Ha nem hiszi, járjon utána a Stile Baby Interio baba- és gyermekbútorok, kiegészítők üzleteiben!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKate Winslet az autizmusról szóló könyvvel jelentkezik
Következő cikkVálaszd az egészséget!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..