Az igaz szeretet hatodik titka: szabadnak hagyni

titok-szabadság.jpg

Az eddig elsajátított tudás kellő erővel vértez fel, hogy megtehesd a következő lépést. Az ölelés által kapott csodás energia feltölt most már bármikor, így ez a lépcsőfok sem jelent már nagy kihívást számodra. A hatodik titok egyszerű feladattal állít szembe. Ez a feladat így szól: ha szeretsz valakit engedd szabadon! Ha visszatér hozzád, ő a tiéd, ha nem, akkor soha nem is volt a tiéd.

Még az igazi szeretetteljes kapcsolatban is szükségük van az embereknek mozgástérre. Ha igazán szeretünk valakit, akkor engedjük neki, hogy szabad legyen. De mi is a szabadság? Akkor szabad az ember, ha szabadon hozza meg döntéseit, ha úgy él, ahogy ő akar, és nem úgy, ahogy mi akarjuk. Ha igazán szeretjük a másikat, azt nézzük, hogy neki mi a jó, és nem azt, hogy nekünk mi lenne kedvező. Ilyenkor fejezed ki, hogy tiszteled elképzeléseit és igényeit.

Ha meg akarsz tanulni szeretni, akkor először meg kell tanulni megbocsátani, és meg kell szabadulni a múltbeli sérelmektől és fájdalmaktól. Ne feledd: a sértődöttség szellemileg tönkretesz, míg a megbocsátás felszabadítja lelkedben a helyet a szeretet számára. Azt már biztosan megtapasztaltad a gyakorlatok során, hogy a sorsodat a gondolataid, döntéseid és cselekedeteid befolyásolják.

A szeretet azt jelenti, hogy megszabadulsz félelmeidtől, előítéletedtől, ez egódtól és a fenntartásaidtól. Tehát, ha szeretetet akarsz, akkor meg kell szabadulnod a negatív érzelmeidtől. Ha magadba fojtod őket, egy érzelmi börtönt hozol létre a szívedbe, amely elzár a szeretettől.

Gondold végig a következőket!

  • Mik vezettek az eddig kudarccal végződött kapcsolataid bukásához?
  • Mi akadályoz abban, hogy elengedd a múltat, a sérelmeket, fájdalmakat?
  • Milyen előítéletek, félelmek élnek benned?
  • Adsz-e elég teret társadnak a növekedéshez, fejlődéshez?

Feladatod:

  • Írd össze, félelmeidet, előítéleteidet!
  • Írd össze, kinek és mit kell megbocsátanod!
  • A listát égesd el, vagy kösd egy héliummal fújt lufihoz és engedd szabadon miközben mondod: „Ma megszabadultam minden félelmemtől, a múltnak nincs hatalma felettem! Ma van az új életem kezdete!”
  • Most, hogy megszabadultál a múlttól, őszintén bocsáss meg!
  • Naponta legalább hússzor mondd el hangosan tükör előtt állva: „Nincs bennem félelem, a múltnak nincs hatalma felettem. Szeretettel elengedtem a múltat, Megszabadítottam a kapcsolódó lelkeket és ezáltal magamat. A lelkem már nyugodt. Szeretem és becsülöm önmagam. Szeretem, tisztelem és becsülöm embertársaimat. Biztonságban vagyok. Világomban minden rendben van.”
  • Minden este gondold végig a napodat és adj hálát minden pozitívumért és a negatívumokat engedd el!

A sorozat cikkeit itt találod>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkHogy ne legyünk tolvajok, rablók áldozatai…
Következő cikkBűnmegelőzési tippek nyárra