Az igaz szeretet kilencedik titka: élj szenvedélyesen!

élj szenvedélyesen

Az elkötelezettség birtokában képes vagy megtenni az utolsó előtti lépést az igaz szeretet eléréséhez. Ez a lépés a szenvedély erejét állítja szolgálatodba.

A kilencedik titok kicsit túlmutat a szereteten, hiszen a szeretet és a boldogság lényegét tárja fel előtted. Mindkettőnek egyetlen aprócska titka van: szenvedéllyel kell élni mindennap! Meglepődtél, hogy csak ennyi a „nagy titok”? A szenvedély nem más, mint erős érdeklődés és lelkesedés valami vagy valaki irányába, egy legyőzhetetlen öröm, amely a figyelmet irányítja. Ez a szenvedély az a szikra, amely lángra lobbantja a szeretetet és nem hagyja azt kihunyni. A szenvedély egy kapcsolaton belül nem csak a fizikai vonzalom, hanem az erős elkötelezettség, a lelkesedés, az érdeklődés és örömteli izgalom együttesének következtében jön létre.

Az igazi szenvedélyt újra lehet éleszteni – ehhez csak fel kell idézni a múlt szép pillanatait, meg kell keresni azokat a pontokat, ahol még megvolt a szenvedély. A spontaneitás, az apró meglepetések is képesek létrehozni a szenvedélyt. Szenvedélyesen szerethetjük a munkánkat, meggyőződésünket, hobbinkat, de a legfontosabb, hogy azokat az embereket szeressük szenvedélyesebben, akik igazán fontosak a számunkra.

A szeretet a kilencedik titok szemszögéből azt jelenti, hogy szenvedélyesek vagyunk – úgy éljük az életünket, mintha mindennap örök és egyetlen volna.

Gondold végig a következőket!

  • Tudsz-e szenvedélyes lenni valaki vagy valami felé?
  • Egy tízes skálán milyen mértékű a szenvedély munkád, hobbid, embertársaid és a számodra fontos személyek felé?
  • Szenvedéllyel, elszántsággal viszonyulsz-e kapcsolatodhoz?

Feladatod:

  • Hozd vissza kapcsolataidba a szenvedélyt spontaneitással, meglepetésekkel!
  • Adj randevút a számodra fontos embereknek, amikor csak rájuk figyelsz!
  • Találd meg mindenben azt, amihez szenvedéllyel viszonyulhatsz (úgy a munkádban, mint a hobbidban és minden kapcsolatodban, amely része az életednek)! Ha szükséges, készíts listát!
  • Lepd meg hetente a számodra fontos embereket! Egy e-mail, egy mosoly, egy megnevettetés, egy nem várt látogatás, egy kedves szó, egy odafigyelő maghallgatás is ajándék!
  • Minden este gondold végig a napodat és adj hálát minden pozitívumért és a negatívumokat engedd el!

A sorozat cikkeit itt találod>

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkIII. Életrevaló Gyerek Konferencia: a helyes értékrend milliomossá tehet
Következő cikkTöbb óvodát építene a kormány