Az igaz szeretet negyedik titka: a barátság ereje

4titok-barátság.jpg

Három erő: gondolat, tisztelet és adni tudás már a birtokodban van, és ha becsülettel végzed a gyakorlatokat, akkor már életed szerves részét képezik. Eljött tehát a következő lépcsőfok, ami a barátság erejét állítja a szolgálatodba.

A szeretet jelentése a negyedik titok irányából azt jelent, hogy nem egymásra nézünk, hanem együtt nézünk azonos irányba. Sok kapcsolat azért fut zátonyra, mert a benne lévő emberek csak egymásra néznek, de képtelenek egy irányba tekinteni, közös célokat kitűzni. Csak a külsőt látják, de már nem veszik észre, hogy mit takar a külső, mi rejtőzik az emberben. Ahhoz, hogy igazán szerethessünk valakit, azért kell szeretnünk aki, és nem azért, ami és ahogy kinéz. Tudod: nem azért szeretlek, mert szép vagy, hanem azért vagy szép, mert szeretlek! Ugye mennyivel másképp hangzik? A barátság remek táptalaj ahhoz, hogy a szerelem életre keljen. Ha igaz szeretetet akarsz vinni egy kapcsolatba, akkor először barátságot kell vinned bele.

Gondold végig a következőket!

  • Miért tart tovább a barátság, mint a szerelem?
  • Mi teszi jóvá a barátságot!

Feladatod:

  • Írj listát arról, hogy milyen céljaid, törekvéseid vannak!
  • Gondold végig a lista alapján, hogy a társad melyik céloddal tud azonosulni, és melyikkel nem!
  • Társadra, mint barátra tekints! Próbálj kialakítani baráti viszonyt – ehhez közelíts úgy a partneredhez, mint a legjobb barátodhoz!
  • Köss új barátságokat!
  • Hívd fel a barátaidat, vagy írj e-mailt – a lényeg, tudják, hogy gondolsz rájuk!
  • Minden este gondold végig a napodat és adj hálát minden pozitívumért és a negatívumokat engedd el!

A sorozat cikkeit itt találod>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkJátszóterek, arcfestők vizsgálata
Következő cikkItt a devizahiteleseket segítő csomag