Az igaz szeretet nyolcadik titka: légy elkötelezett!

titok-elkötelezett.jpg

A szavak ereje sok mindenre megtanított Téged, tehát elérkezett az idő a következő lépcsőfokra való fellépéshez. A nyolcadik titok az elkötelezettség erejét ülteti beléd, azt az erőt, amely a szeretetet életed mozgatórugójává fogja tenni.

A nyolcadik titok lényege a következő: ha valaki vagy valami igazán fontos a számodra, az mellett kötelezd el magad teljesen. Ehhez le kell gyűrnöd a félelmeidet, kétségeidet, és készen kell lenned arra, hogy mindent alávess ennek érdekében. Képesnek kell lenned arra, hogy életedet a számodra fontos dolgoknak szenteld, mert csak így tudsz szeretetet és biztonságot létrehozni. A szavak ereje megtanított arra, hogy ezt meg tudd osztani környezeteddel, így egyensúlyt tudsz létrehozni, és meg tudod teremteni a helyes sorrendet a fontos dolgok között.

A szeretet a nyolcadik titok szemszögéből azt jelenti, hogy elkötelezettek vagyunk felé, és ez az elkötelezettség érződik a gondolatainkban és cselekedeteinkben is. Láthatod, hogy a szeretet valódi próbája az elkötelezettség. Hiszen ha meg van bennünk az elkötelezettség valaki vagy valami felé, akkor a „feladni” nem lehet alternatíva. Ha csupán csak kósza gondolatként is megjelenik a „feladom, nem csinálom tovább” gondolat, már nem beszélhetünk teljes elkötelezettségről. De ettől nem kell felni, hiszen Paulo Coelho ezt olyan szépen leírja: „ha igazán vágysz valamire, az egész Univerzum melletted áll…”

Tehát, soha ne feledd, az elkötelezettség az, ami megkülönbözteti a tartós kapcsolatot a felszínes kapcsolattól.

Gondold végig a következőket!

  • Tudsz-e elkötelezett lenni valaki vagy valami felé?
  • Egy tízes skálán milyen mértékű az elkötelezettségi szinted társad, munkád, szüleid, barátaid, munkatársaid felé?
  • Problémák esetén a „feladom” helyett van-e tarsolyodban más alternatíva?

Feladatod:

  • Írd össze, hogy a „feladom” helyett milyen stratégiát vethetsz még be probléma esetén! Ezeket gyakorold is konfliktusok esetén!
  • Írd össze a számodra fontos dolgokat – max 1 percig írhatsz folyamatosan!
  • Állítsd fontossági sorrendbe a felírtakat, de ne gondolkozz rajta 2 percnél tovább!
  • Mindegyik mellé írd oda az elkötelezettségi szintedet (tízes skálát használj)!
  • Azokat a dolgokat, amelyek mellett elkötelezett tudsz lenni tartsd meg, a többit (8-as szint alatt) takarítsd ki életedből, csak szükséges dolgokra redukáld mértéküket.
  • Éld az életed! – Naponta 20x mondd el a tükör előtt állva: „A számomra fontos dolgoknak elkötelezett vagyok. Szeretem és becsülöm magamat. Szeretem és becsülöm a testemet. Mindezt jókedvvel teszem. Elfogadom, ami számomra jó, mert tudom, hogy igényeim és vágyaim idővel mind teljesülnek. Az igazán fontos dolgok felé teljes az elkötelezettségem. Biztonságban vagyok. Világomban minden rendben van.”
  • Minden este gondold végig a napodat és adj hálát minden pozitívumért és a negatívumokat engedd el!

A sorozat cikkeit itt találod>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkVeszélyesek a csodadiéták
Következő cikkMadármegfigyelés a Margitszigeten