Madármegfigyelés a Margitszigeten

Madármegfigyelés

Teleszkópos madármegfigyeléssel várják az érdeklődőket a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársai júliusban a Margitszigeten.

A Csodálatos madarak! programsorozat részeként minden szerdán és csütörtökön 11 és 18 óra között teleszkópos megfigyelés szórakoztatja az arra látogatókat, akik az évszakhoz kapcsolódó, általános madárvédelmi ismereteket is megszerezhetik – közölte az egyesület kedden az MTI-vel.

Az MME az elmúlt években számos fajspecifikus odút helyezett ki a szigeten, hogy segítse a madarak megtelepedését. A terület kerti és városi madarai közül az örvös galambok, nagy tarkaharkályok, fekete rigók, barátposzáták, vörösbegyek, fülemülék, seregélyek és különböző pintyfajok a leggyakoribbak. Az egyesület a ritkán megfigyelhető macskabaglyok számára is kihelyezett költőodúkat, de sajnos eddig nem foglalták el azokat. Az idei program részeként felkeresik azokat a “nappalozó” helyeket, ahol tavasszal már láttak macskabaglyot.

Az MME mobil standjánál – a Holdudvar mellett – szórólapokkal, kiadványokkal és tanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére.

MTI
fotó: mme.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAz igaz szeretet nyolcadik titka: légy elkötelezett!
Következő cikkKaland a család minden tagjának a Zselic szívében

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..