Ökojátszótér lesz a Margitszigeten

okojatszoter-300x210.jpg

Megkezdték az első magyarországi ökojátszótér építését a Margitszigeten a Green Sweden 2011 program részeként. Az ökojátszótér építése a budapesti svéd nagykövetség, a svéd kereskedelmi kirendeltség, valamint hét svéd vállalat partnerségével létrehozott programsorozat egyik állomása, amelyet a fővárosi önkormányzattal, a Green City Tanáccsal, valamint a Környezeti Nevelési Egyesülettel együttműködve valósítanak meg.

A Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) közleménye szerint a beruházás célja, hogy “az ökologikus gondolkodást már a játszótéren is közvetítsük a gyerekek felé”. A margitszigeti játszótér lehetőséget teremt óvodás és kisiskolás csoportok környezeti oktatására, környezettudatossá nevelésére is – olvasható a tájékoztatásban. A játszótér kivitelezési munkálataival a Főkert Nonprofit Zrt.-t bízta meg a fővárosi önkormányzat, az átadás várhatóan idén szeptember 22-én lesz.

A svéd kereskedelmi kirendeltség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Green Sweden 2011 programsorozat fő célja a “zöld gondolkodás” terjesztése és erősítése Magyarországon. Mint írták, a környezettudatosság több szinten is megjelenik egy ökojátszótéren. Egyrészt a játszótér kialakításában, anyaghasználatában, másrészt pedig abban, hogy a gyerekek már kiskorukban találkoznak a környezetvédelem fontosságával – ismertette a közlemény.

Az ökojátszótér a Margitsziget északi részén, az Árpád híd és a parkoló közötti közpark helyén lesz. A projekthez a svéd kereskedelmi kirendeltség 10 millió forint értékben ajándékozott játszótéri eszközöket, a főváros pedig 30 millió forintot csoportosított át a városüzemeltetési céltartalékból az építési és környezetrendezési feladatokra.
MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKérdések és válaszok a parlagfű-allergiáról
Következő cikkAz MT-tervezet kitolná a nőket a munkaerőpiacról az LMP szerint

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..