Az igaz szeretet tizedik titka: a bizalom

bizalom

És íme, eljött az idő, már csak egy lépés – a tizedik titok – választ el Téged attól, hogy feltáruljon előtted egy másik világ ajtaja. Itt állsz a kaputól nem messze, így hát arra biztatlak, bátran tedd meg az utolsó lépést és fogadd magadba az utolsó titkot is.

A tizedik titok talán a legfontosabb a titkok között. Azonban ahhoz, hogy igazán magadévá tehesd, már jártasnak kell lenned az előző titkokban – a pozitív gondolatokban, a tiszteletben, az adni tudásban. Biztosnak kell lenned a barátság, az érintés, a szabadság és elkötelezettség erejében, és érzéseidet ki is kell fejezned.

Ha ez megvan, és a szenvedély is újra jelen van életedben a bizalom erejét is be kell költöztetned szívedbe, hiszen a bizalom életbevágóan fontos az igazi, szeretettel teli kapcsolatokhoz. Rogers testvér Taizeben mindig felhívja az emberek figyelmét arra az alapigazságra, hogy „szívünk bizalma a rőzse – csak ettől lobbanhat lángra a szeretet tüze”. Miért fontos ennyire a bizalom? Mert bizalom nélkül az egyik fél gyanakvóvá válik, amely nyugtalanságot hoz magával.

Ezzel máris tele lesz előítéletekkel, félelmekkel, amit ki is fejez vagy szavaival, vagy tetteivel. A másik fél úgy érzi lélektani csapdába került, hiszen olyasmikkel vádolják, amit el sem követett, azt hiszi, nem hagyják szabadon élni, érzelmileg megfojtják. Látod, milyen gyorsan összedönthető a lépcsősor, amelyet eddig építettél? A szeretet a tízedik titok szemszögéből azt jelenti, hogy bizalommal viseltetünk magunk és másokkal szemben, hiszen lehetetlen valakit szeretni, ha nem bízunk meg teljesen benne.

Gondold végig a következőket!

  • Tudsz-e bizalommal lenni valaki felé?
  • Feltétlenül és teljesen megbízom azokban, akik fontosak számomra?
  • Önbizalmam teljes, vagy javítanom kell?

Feladatod:

  • Erősítsd meg az önbizalmad! Merj hinni magadban, valós tudásodban! Minden reggel végezd el az alábbi gyakorlatokat: Ülj le egy székre. Hajolj előre, és mindkét kezeddel kezdd el csipegetni az Achilles-inadat, tehát hátul a lábszárad alsó részét. Tízszer. Majd a térdhajlat következik. Mindkét kezed élével, oldalával kezdd el finoman ütögetni egymás után mindkét térdhajlatod tízszer. Ezután akár fel is állhatsz vagy ülhetsz, mindegy, jön a „vonatozás”. Tedd a jobb kezedet a válladra, bal kezedet ökölbe, és írj le vele tizenkét kis kört előre, majd tizenkettőt hátra, úgy, hogy minél jobban vállból mozogjon az egész karod. Majd csere a másik oldalon.
  • Írj listát a sikereidről illetve, hogy mire lehetsz büszke!
  • Tanulj meg hinni az emberekben! Indulj ki abból: ha te nem csapod be őket, ők sem teszik ezt veled!
  • Minden este gondold végig a napodat, és adj hálát minden pozitívumért és a negatívumokat engedd el!

A sorozat korábbi cikkeit itt találod>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkGyermeked született? Oszd meg örömöd!
Következő cikkAz étel legyen egészséges, finom – és etikus!