Babaúszás nyílt nap – a részvétel ingyenes!

Május 17-én, szombaton nyitott babaúszás órát tart Radnics Adrienn babaúszás oktató, a Babafalva.hu szerzője. Az órán való részvétel (egy baba és egy kísérő részére) díjtalan!

A foglalkozás során a résztvevők ízelítőt kaphatnak a babaúszás alapfogásaiból, megismerkedhetnek a hatékony és örömteli vízhez szoktatás alapjaival. Egyúttal lehetőség van már gyakorlott babákat is látni munka közben és elbeszélgetni a babaúszó babák szüleivel személyes tapasztalataikról, gyermekük fejlődéséről, a babaúszás hatásairól.

A babaúszásról röviden

Baba+¦sz+ís 425..A babaúszás során örömteli, játékos módon szerettethetjük meg gyermekeinkkel a vizes közeget. Gyakorlással a picik egyre biztosabban mozognak a vízben, s ez a későbbi úszásoktatást, a tudatos úszómozgás megtanulását is könnyebbé teszi.

A babaúszás sokoldalúan fejleszti csemetéinket. A rendszeres gyakorlással erősödik az immunrendszer, a babaúszás segíti a mozgásfejlődés folyamatát, erősödik az izomrendszer, a mozgáskoordináció, az egyensúlyérzék, fejlődik a picik tüdeje, légzésszabályozása is. Az uszodában sok az új inger, mely a babák minden érzékszervére hatással van. Más a közeg, a hangok, a tér, a játékok, a többiek jelenléte.

A versek, dalok hallgatása során fejlődik a baba figyelme, a hallás utáni értés, a kognitív képességek, emlékezet, ritmusérzék is. Emellett a baba a víz alatt ill. a testednek támaszkodva is más akusztikában hallja a hangodat. Ilyenkor hasonló közegben mozog, érzékel, mint az anyaméhben, s emlékezve a méhen belül megtapasztalt érzetekre, hangokra ő is, megnyugszik, ellazul. A közös játékok során a babák megszokják a többiek jelenlétét, a szociális kapcsolatok erősödnek. Ezáltal a gyerekek nyitottabbak lesznek, és ez később segít a bölcsődébe, óvodába való könnyebb beilleszkedésben is. Ez a pozitív hatás a közös feladatok és játékok során, az anya/apa- gyermek kapcsolatban is érzékelhető.

Mikortól ajánlott a babaúszás

A babaúszást érdemes minél előbb elkezdeni és rendszeresen végezni, hiszen ekkor lesz igazán látványos babánk fejlődése. A csoportos órákat érdemes már 3 hónapos kortól elkezdeni. Ilyenkor a babák igen könnyedén tanulnak meg lebegni, óráról órára fejlődik a vitálkapacitásuk, mozgásuk, s néhány hónap alatt látványos eredményt érhetünk el. Ekkor már a baba és szülő is otthonosan mozog a vízben, a tanulás mellett örömteli játékká, közös felfedezőúttá válnak az órák.

A bemutató órára való jelentkezés személyesen, bejelentkezéssel történik.

A létszám korlátozott, így érdemes az órára minél előbb jelentkezni!

A részletekről Radnics Adrienn gyógytornász, babaúszás oktatónál lehet érdeklődni: lotus02@freemail.hu

A babaúszásról részletes információ a www.mamavilag.hu, illetve a Facebook-on, a Babaúszás Budapest oldalon található!

https://babafalva.hu/babauszas-a-szuletes-elmeny-feldolgozasa/

https://babafalva.hu/gyakori-kerdesek-a-babauszasrol/

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..