Baktériumok melegágya lehet a mikrohullámú sütő

mikrohullámú sütő

A nagy hőségben fokozottabban kell figyelni, ha mikrohullámú sütőt használunk. Ugyanis, ezek a sütők nem melegítik fel teljesen az egész ételt, és így szalmonellát terjeszthetnek.

A fertőzések megakadályozása érdekében melegebb időszakban magasabb fokozaton, hosszabb ideig kell az ételeket melegíteni.

  • Lehetőleg alkalmazzunk lapos tányért, hogy a hullámok könnyebben tudjanak terjedni.
  • Melegítés után pedig pár percig még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a hő mindent kellőképpen átjárhasson.
  • A szárnyasok a legfogékonyabbak a fertőzésekre, ezért nyári időszakban érdemes őket a tűzhelyen elkészíteni.

Langyos tésztasaláta

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKirándulóhelyek: Veresegyházi Medvepark
Következő cikkKávé terhesség alatt?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..