Baktériumok melegágya lehet a mikrohullámú sütő

mikrohullámú sütő

A nagy hőségben fokozottabban kell figyelni, ha mikrohullámú sütőt használunk. Ugyanis, ezek a sütők nem melegítik fel teljesen az egész ételt, és így szalmonellát terjeszthetnek.

A fertőzések megakadályozása érdekében melegebb időszakban magasabb fokozaton, hosszabb ideig kell az ételeket melegíteni.

  • Lehetőleg alkalmazzunk lapos tányért, hogy a hullámok könnyebben tudjanak terjedni.
  • Melegítés után pedig pár percig még ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a hő mindent kellőképpen átjárhasson.
  • A szárnyasok a legfogékonyabbak a fertőzésekre, ezért nyári időszakban érdemes őket a tűzhelyen elkészíteni.

Langyos tésztasaláta

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .