Beszédes gyermekrajzok CD – gyermekrajzról grafológus szemmel

Gáspár Kati vagyok – grafológus.
Az „alap szakmám” egyébként óvónő. Bár nagyon keveset dolgoztam óvónőként, a gyerekrajzokat mindig is imádtam. Egy kislányom van. Ő ilyeneket rajzol:

            Kedvenc állataink                         Családrajz                       Anyukám portréja

Szerinted ő hány éves?

Megsúgom – mindössze 8! Nem zseni. Egyszerűen csak úgy kezeltük a rajzait, ahogy a gyerekrajzokat kezelni kell, és mivel imádott rajzolni, elmehetett egy gyerekeknek szervezett rajz tanfolyamra is. Folyamatosan dicséretet és támogatást kapott, és ilyen eredményt ért el.

Amikor arra kérnek, beszéljek a gyerekrajzokról, a legtöbben arra kíváncsiak, hogy mit jelentenek a dolgok a rajzon. Szótárt kérnek tőlem. Ha jobbra fent van a napocska az azt jelenti, ha balra lent van a virág amazt jelenti…
Sajnos nincsen szótáram.

Nem tudok rajzvezérelt használati utasítást adni a gyerekedhez. Egy fontos dolgot mégis szeretnék mondani azoknak, akik erre vágyódnának: Ne analizáld! Szeresd!

Ugyanolyan ez, mint amikor a kisbabádnak énekelsz már akkor amikor a pocakodban van. Újszülött, még alig-alig látja a tárgyakat maga körül, de te már mondogatod neki: -Néééézd! Ott a vau-vau – kutyuuuus! Látod? Mondja, hogy vau-vau!
Ugyanilyen ez a rajzokkal is. Bármilyen életkorban is van a gyereked, ez az előadás elmondja, hogyan kell úgy bánni vele, hogy egészséges lelkű ember legyen belőle. Ami viszont nem lesz benne, az egy szótár arról, hogy a hová rajzolt, milyen színű bokor mit jelent.

Hangfelvételemen egy előadásom hallható. Édesanyák ültek velem szemben. Meg azt hiszem két édesapa is.

Egyikük ezt mondta róla utólag, egy levélben:

„Kedves Kati!

Az egész előadásod alatt jegyzeteltem. Annyira látszik rajtad, hogy láttál már közelről gyereket! Hogy nem ilyen üres frázisokat, hanem tényleg a gyakorlatban is felhasználható, egyértelmű dolgokat mondtál el, amire csak rá kellett döbbenni! A legjobban az a rész tetszett amit a gyerek tulajdonáról mondtál. Azt azóta is nagyon betartjuk. (..) ”  Erika

A másik ilyet írt nekem:

„Kedves Kati!

Grafológusként ültem végig az előadást. Először a szokásos szkepticizmussal kezeltem a témádat, arra gondoltam, majd néha kicsit kötözködni fogok. Aztán a végén ki sem látszottam a jegyzetekből. Praktikus, gyakorlati, szeretetteljes volt az egész. Köszönöm, hogy ott lehettem és azt is, hogy végre nem a magazin frázisok hangzottak el, hanem valódi segítséget adtál. Még én is kaptam új nézőpontokat tőled.” Éva – grafológus (akiről persze utólag tudtam meg, hogy kolléga)

Az ő leveleik és biztatásaik alapján gondoltam, hogy ezt az előadást megosztanám minél több emberrel. Egyszerű, letölthető formában, meghallgathatod akár munka közben, akár többször is. Ha azonban nem szeretsz letöltéssel bajlódni, úgy megvásárolhatod az előadás anyagát CD lemezen is.

Az előadás belépődíja 3000 Ft volt. Te most 2900 Ft-ért tudod meghallgatni és még az idejutásról sem kell gondoskodnod …
(A CD ára a gyártási költséggel több – ez 3550 Ft! Előre átutalással vagy a postásnál utánvéttel is fizetheted!)

A gondos szülők nem csak jól és jókor dicsérnek, de pont úgy teszik, ahogy a gyereknek az jó. A rajzokban a gyerek kifejezi mi az, ami az ő számára a legjobb. A tudatos figyelem és a megfelelő eszközök biztosítják a gyereknek hogy a legjobb tempóban fejlődjön. Hallgasd meg ezt az előadást, hogy megtudd a gyermekrajzok titkait!

Töltsd ki az alábbi űrlapot és juss hozzá most IGEN jutányos áron ehhez az egyedülálló és különleges hanganyaghoz!

Vezetéknév: *
Keresztnév: *
E-mail: *
Telefon: *
Postázási cím: *
Számlázási név és cím (ha eltér): *
Változat: *
Darabszám: *
Fizetési mód: *

Átutalás/csekk: Megrendelés után munkatársunk díjbekérőt küld neked, melyen megtalálod a Növekvő Hold Alapítvány számlaszámát vagy címét, ahová a hanganyag vételárát fizetheted. A vételár beérkezése után küldjük el számodra a hozzáférést a letölthető hanganyaghoz vagy postázzuk a CD-t az általad megadott szállítási címre (munkahely, lakás, vagy ahol tartózkodsz), attól függően, hogy melyik változatot rendelted. Letölthető anyagnál nincs postázási díj. Ha CD-t rendeltél, a postaköltség 445 Ft.

Utánvét (csak ha CD-n rendeled a hanganyagot): Megrendelés után munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot a rendelés egyeztetése céljából, majd postázzuk a CD-t az általad megadott postázási címre (munkahely, lakás, vagy ahol tartózkodsz). A terméket a postásnál fizetheted! Postaköltség: 1.290Ft .


Ügyfélszolgálat:

E-mail: szerkesztoseg@babafalva.hu

Mentés

Szólj hozzá Te is!