Rajzkiállítás a magyar zászló és címer emléknapján

magyar zászló és címer rajzkiállítás

Kiállítás nyílt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) rajz- és esszépályázatának pályamunkáiból csütörtökön, március 15-én a magyar zászló és címer emléknapján a Várkert Bazárban.

Az NSKI az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkárságával együttműködésben idén is meghirdette a Kárpát-medencében és a világban szétszórtan élő, valamennyi, magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára A magyar zászló és címer, valamint – a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan – Mátyás, az igazságos tárgykörökben kiírt rajz- és esszépályázatot.

Te hogyan elemzed a gyermeked rajzait?

Idén ünnepeljük Mátyás uralkodása megkezdésének 560. évfordulóját, mindmáig a kolozsvári születésű király talán a legnépszerűbb magyar uralkodó.

Szász Jenő, az NSKI elnöke beszámolt arról, hogy a pályázati kiírásra rekordszámú, mintegy 4000 rajz- és 69 esszépályázat érkezett az anyaországból, a határon túli magyarságtól és a diaszpórából. A beérkezett munkákból a szakmai zsűrik korcsoportok szerint választották ki a díjazásra leginkább alkalmas pályaműveket.

Jankovics Marcell filmrendező, grafikusművész, a rajzpályázat zsűrijének elnöke elmondta: A több ezer pályázó közül voltak, akik aprólékos hűséggel rajzolták le a magyar címert, mások pedig szabadjára engedték fantáziájukat. Az egyik pályázó például egy ágaskodó lovon ülő, nemzeti lobogót tartó huszárt festett meg.

Gyermekrajz, babarajz: a firkálástól a házikóig

Takaró Mihály irodalomtörténész, író, tanár, az esszépályázat zsűrijének elnöke hozzátette: a csaknem hetven esszé közül első alkalommal emelkedtek ki az egyetemisták munkái, de igen színvonalasnak bizonyultak a többi korosztály írásai is.

Mikóczi Anita, a Várkert Bazár kulturális igazgatóhelyettesének elmondása szerint a pályamunkákból nyílt kiállítást már a hivatalos megnyitó előtt, március 15-én megtekinthették a látogatók, akiket március 22-ig várnak a tárlatra.

forrás: MTI
fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

További klassz programokat az Élményajánló rovatunkban találsz!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkBiztos, hogy sérül a gát szülésnél?
Következő cikkZárul az időkapu 2. – Mesterséges megtermékenyítés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..