Beszélő babakezek: Menjünk sétálni!

beszelo-babakezek-4-300x152.jpg

A Beszélő babakezek egy piciknek szóló látványos mesekönyv, kitűnő rímekkel és művészi grafikával. Nyulász Péter gyermekverse a kicsiknek szóló témájával és Pap Kata kedves rajzai már önmagukban is a kisgyermekek kedvenceivé válhatnak. Lapozgatás közben játékosan elsajátíthatunk egy jól bevált módszert: a babajelbeszédet. Mi is az a babajelbeszéd?

„A babajelbeszéd a hallási ingerhez vizuális és mozgásos ingert kapcsol, ezáltal segíti a beszéd megértését, gyorsítja a beszédfejlődést, elősegíti a kreatív gondolkodást, s ami a legfontosabb: még erősebbé teszi a szülő-gyermek köteléket. Mindezek mellett remek szórakozás az egész családnak. A babajelbeszéd épít a babák természetes gesztikulálási hajlamára, vagyis arra, hogy ebben a korban előszeretettel használnak jeleket, gesztusokat. A babák sok mindent tudnak már, felfognak a körülöttük lévő világból, csak még nem olyan fejlett a száj- és nyelvmozgásuk, hogy beszélni tudnának.

Viszont sokkal korábban képesek kontrollálni a kezeik mozgását, ami a jeleléshez szükséges. A babajeleknek köszönhetően hatékonyabban kifejezhetik igényeiket, megtudhatjuk gondolataikat. A jeleléssel gazdagított interakciók segítenek abban, hogy a gyermekek jobban megértsék a fogalmakat, ami elősegíti a beszédfejlődésüket is.” – mondta el Zentai Kata- babajelbeszéd oktató, a könyv szakértője

A könyv megrendelhető a  Kiadónál.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..