Csecsemők mentésére szolgáló vákuummatracokat kapott az OMSZ

Matrac1-300x225.jpg

Az Országos Mentőszolgálat a K&H gyógyvarázs program keretében 4 970 400 Forint értékben 80 darab, csecsemők és gyermekek mentésére szolgáló vákuummatracot kapott. Ez évente 18-20 ezer 14 év alatti gyermek mentésében segít majd, az ország minden megyéjében.

„Az Országos Mentőszolgálat az ország egész területén végzi tevékenységét, a mentőellátást igénylő gyermekbetegek és sérültek 100%-át látják el, döntő mértékben roham, eset és KIM (kiemelt mentőegység) kocsikkal.

A mentőgépkocsik jelenlegi felszerelésével – a KIM és speciális gyermekegységek kocsikon kívül – nem tudjuk megoldani a csecsemők és a gyermekek legoptimálisabb rögzítését és szállítását. Amikor egy mentőautó bekapcsolja a megkülönböztető jelzést a gyorsabb haladás érdekében, abban a pillanatban négyszeresére növekszik egy esetleges baleset lehetősége. Az elnyert eszközök azért nagyon fontosak a mindennapi mentés során, mert a hevederrendszerrel ellátott vákuummatraccal csecsemőt és kisgyermeket is biztonságosan lehet rögzíteni minden típusú hordágyhoz.” – mondta Dr. Krivácsy Péter az Országos Mentőszolgálat Gyermeksürgősségi Módszertani Csoportvezetője.

A K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány 2009-ben hatodik alkalommal indította el K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi programját. A 101 beérkezett pályázatból a zsűri által elbírált 99 pályamunka közül 44 db pályázat mentőállomásoktól érkezett. A program az elmúlt hat évben 97 mentőállomás munkáját segítette, összesen 32 millió forint értékű eszközzel és műszerrel. A K&H így kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.

Forrás: www.mentok.hu

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..