Cseh bábák felhívása nemzetközi tiltakozásra

csehbabak-80x80.jpg

A cseh bábák és szüléstámogató szakemberek felhívást tettek közzé, amiben arra buzdítanak, hogy több külföldi országban is október 14-én 15,00-18,00 óra között a Magyar Nagykövetségek előtt egy virággal fejezzék ki együttérzésüket Geréb Ágnes és a szabad szülés mellett.

Dr. Geréb Ágnes, magyar szülészorvos és bába, aki 2 ezer intézményen kívüli szülést kísért, előzetes letartóztatásban van gondatlan veszélyeztetés gyanújával, és ezért 3 év büntetéssel fenyegetik (a gyermek halála esetén ez akár 5 év is lehet).

Szükség van arra, hogy minden ország, még a totalitárius rendszer utániak is, betartsák az EU direktíváit és támogassák a bábákat az önálló szülészeti ellátás gyakorlásában, a nőknek jogukban áll megválasztaniuk a szülés helyszínét és azokat, akik ebben őket kísérik, amióta a világ világ.

Ágnest jelenleg lelkiismereti fogolyként tartják fogva a (nem csak) saját hazájában uralkodó totalitárius szülészeti hozzáállás miatt.

Fejezzük ki együttérzésünket Ágnesnek és családjának, és így biztosítsuk a lehetőséget a szülés helyszínének és módjának szabad megválasztásához! – áll a bábák felhívásában.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA mellrák és a terhesség kapcsolata
Következő cikkA szülés Janus-arcai: lelki és családi élmény vs. high-tech orvolás

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.