Csodás almatorta recept

almatorta1-300x225.jpg

Ez egy nagyon, nagyon, nagyon finom torta. Telistele almával.  Hozzávalók: 20 dkg vaj 15 dkg porcukor 1 tasak vaníliáscukor 1 citrom 4 tojás 20 dkg liszt fél tasak sütőpor 1 kg alma fahéj, portói bor, sárgabarackdzsem.

Elkészítés

A vajat a cukorral, a vaníliáscukorral, a citrom lereszelt héjával, egy teáskanálnyi fahéjjal és fél pohár portói borral szép krémmé keverünk. A négy tojást egyenként beleütjük. Az átdolgozott krémbe tesszük a sütőporos lisztet, és ezzel is simává keverjük. A kilónyi alma megpucolva, magház nélkül úgy 75 dkg lesz. Ezt az almát kockákra vágjuk. (Olyan diónyi méretű kockákra – nem kell vele sokat vacakolni.) Azután belekeverjük a tésztába.

Kivajazott, 28 centis tortaformába öntjük, és 170 fokon egy órát sütjük. Ekkor ellenőrizzük villával vagy hurkapálcával, hogy megsült-e – ha igen, már nem tapad a tészta a beleszúrt cuccokra. Ha még nyers a közepe, tegyük vissza nyugodtan. A sok alma a tésztában úgysem engedi kiszáradni.

Infinety hirdetés

Amíg sül a torta, készítsük el az aromatizáló szirupot: két evőkanál lekvárt két evőkanál langyos vízzel főzzünk fel, és a megsült forró süteményre kanalazzuk rá egyenletesen. Ha a torta kihűlt, citrommázzal beboríthatjuk – de önmagában is nagyon finom. Díszíteni lehet almaszeletekkel, citromhéjjal vagy mascarponés tejszínhabbal.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkNyári gyümölcslevesek
Következő cikkCsokoládékoszorú recept