Omlós, puha, dúsan csokis tészta illatos csokoládéköntösben – sokáig eláll, mert a máz megvédi. Hozzávalók: 20+4 dkg vaj 30 dkg étcsokoládé 1 csipet só 20 dkg cukor 4 tojás 25 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 2 evőkanál zsemlemorzsa 2 evőkanál erős feketekávé 16 fél dióbél vagy sok fahéjas mandula .
Elkészítés
A 20 dkg vajat megolvasztom, 20 dkg csokoládét darabokra töröm, és a vajhoz adva addig kevergetem a lassú tűz fölött, amíg megolvad. Leveszem a tűzről, hozzáadom a sót és a cukrot, és megint addig keverem, amíg a cukor felolvad. (Menni fog, mert meleg a krém. És nagyon illatos – nem beleenni!!!) A tojásokat egyenként hozzáadjuk és gondosan elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadom és kidolgozom az egészet. A koszorú formát kivajazom és morzsával megszórom, ebbe töltöm a csokoládés tésztát. 50 perc alatt 180 fokon megsütöm.
A mázhoz a 10 dkg csokit felolvasztom, hozzáöntöm a kávét és beleteszem a 4 dkg vajat. Óvatosan ráöntöm a kész sütemény tetejére, hagyom szerteszéjjel lecsorogni, mert az úgy nagyon guszta. A dióbeleket vagy a fahéjas mandulát szép egyenletesen a tetejére teszem dísznek.