Darakása szilvás-diós öntettel

kása.jpg

Hozzávalók 1 adaghoz: 2-3 db szilva, egy-két ek darált dió, 1 ek búzadara (lehet teljes kiőrlésű), 1 ek kukorica dara, csipet fahéj, ha szükséges 1-2 kiskanál méz, 1,5 dl tej.
A szilvát krémes állagúra turmixoljuk a dióval, majd a felmelegített tejben megfőzzük a darákat. Az így elkészített kásához hozzáadjuk a gyümölcskrém nagyját, a csipet fahéjat, ízlés szerint mézet. A tálkába kiszedett darakása tetejét ízlésesen leöntjük a megmaradt szilvaszósszal és tálaljuk.

Bármilyen szezonális gyümölcsöt felhasználhatunk, jó párosítás lehet meg az őszibarack mandulával vagy az alma mogyoróval.

Tipp tejallergiásoknak: tehéntej helyett készíthetjük rizstejjel vagy tejmentes tápszerrel. Utóbbi esetben vízben főzzük meg a darákat és egy kicsit hígabbra készítsük, majd amikor már nem olyan forró, akkor keverjük bele a szükséges mennyiségű port.

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkHázi müzli recept kicsiknek
Következő cikkAmi a szívemet nyomja…

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .