Gyümölcsös-túrós lepény

Gyümölcsös-túrós lepény

Teljes kiölésű liszttel készül, zamatos a friss gyümölcsöktől lesz. Szinte bármilyen más idénygyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 5 szem őszibarack
  • 20 dkg meggy
  • 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 8 dkg cukor
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A barackot hámozzuk meg és kockázzuk fel, a meggyet magozzuk ki. A liszteket, sütőport keverjük össze. A 3 tojást verjük fel habosra, adjuk hozzá a vajat, tejet és cukrot. Forgassuk össze a száraz és nedves összetevőket, amíg csomómentes lesz.

Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát. A gyümölcsdarabokat rendezzük el a tészta tetején. Keverjük össze a túrót, 1 tojást, 2 evk. cukrot és kenjük a gyümölcsréteg tetejére. Előmelegített sütőben süssük készre kb. 40 perc alatt. Melegen, 1 gombóc vanília fagylalttal még finomabb.

RECEPT LETÖLTHETŐ INNEN!

hirdetés
Előző cikkHőségriasztás! Vigyázzunk a babákra!
Következő cikkKöldökzsinór Program a családoknak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .