Paradicsomos mozzarellás lepény

Paradicsomos mozzarellás lepény

Villámgyors és friss. Kell ennél több egy finom paradicsomos fogáshoz?

Hozzávalók:

  • 1 lap leveles tészta
  • 2 csomag mozzarella (2*125 gr)
  • 2 szem paradicsom
  • 2 dl paradicsom püré
  • fokhagyma, vöröshagyma, só bors
  • bazsalikom levél

Elkészítés:

Egy kis fej vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítunk egy kis lábosban. Hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, és paradicsom pürét, sózzuk, borsozzuk, egyszer felforraljuk és levesszük a tűzről.

A sütőt előmelegítjük. A leveles tésztát kinyújtjuk négyzetesre. A széleit 1 cm-re körbe vékonyan bevágjuk, mintha kerete lenne. A kereten belül megkenjük a langyos paradicsomszósszal. 8 szelet mozzarellát elosztunk a tésztán, és mindegyik mozzarellára 1 szelet paradicsom kerül. 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss bazsalikommal díszítjük.

Jó étvágyat!

RECEPT LETÖLTHETŐ INNEN!

hirdetés
Előző cikkGYÁSZ – Elhunyt Dévény Anna
Következő cikkAz örökbefogadó szülőket is megilletik a családtámogatások

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .