Dekoratív húsvéti váza kókuszdióból

kókuszdióból készült vázában négy szál piros tulipán

Húsvétkor a tojás elengedhetetlen dekorációja az ünnepi asztalnak, ezért különösen nehéz minden évben új díszítést kitalálni. De eszébe jutott-e valaha kókuszdióból mutatós tojás alakú vázát készíteni? A Dremel most megmutatja Önnek, hogy megfelelő szerszámok segítségével hogyan tud ebből a trópusi gyümölcsből könnyen és gyorsan természetes, finom és elegáns húsvéti vázát varázsolni! A végeredmény még a húsvéti nyuszit is meg fogja lepni!

Szükséges szerszámok

Dremel® 8100 multifunkcionális szerszám az SC407-es csiszolófejjel (a kiszerelés része)
Dremel® SC544 EZ SpeedClic favágó korong

Szükséges eszközök és alapanyagok

Ceruza, kés
Megtisztított kókuszdió
Fehér akrilfesték
Fa karika (kb. 5 cm átmérőjű)

Nehézségi fok: közepes

Első lépés

Csiszolja le a kókuszdiót a Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámmal és az SC407-es csiszoló fejjel.

Második lépés

Ceruzával rajzoljon a kókuszdió felső részén körbe cikk-cakk vonalat. A Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámmal a SC544-es EZ SpeedClic favágó korongot használva vágja körbe a felrajzolt vonalat. A körbevágott nyílásba illesszen egy kést, majd húzza körbe a kést a résen. Így egyenletesen és tisztán le tudja emelni a gyümölcs tetejét, és ki tudja szedni a fehér kókuszt a dióból.

Harmadik lépés

Széles ecsettel fesse be a dió külső és belső részét akrilfestékkel. Majd fessen be fehérre egy egyszerű fa karikát. Akkorát, amekkorába a kókusz biztonsággal beleállítható. Ez lesz ugyanis a váza talpazata.

Végezetül töltse fel az új vázáját vízzel, tegyen bele tulipánokat és már díszítheti is vele otthonát.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkStressz, prolaktin, meddőség
Következő cikkRangos szakmai díjat kapott dr. Geréb Ágnes

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..