Rangos szakmai díjat kapott dr. Geréb Ágnes

Az élet jó kezdete (“En god start i livet”) nevű dán alapítvány rangos szakmai díjban részesítette dr. Geréb Ágnest a nő- és családközpontú természetes szülés terültén végzett munkájáért. A díj személyes átvételének egyedüli akadálya, hogy dr. Geréb Ágnest a hatóságok közel két és fél éve házi őrizetben tartják.
A dán alapítvány 1989 óta díjazza azoknak a szakembereknek a munkásságát, akik a gyermeket vállaló családokat a várandósság, a szülés és a gyermek első életéve során kiemelkedő módon segítik és támogatják.

Geréb Ágnes kitüntetését azzal indokolják, hogy munkája során a család és a nő szempontja mindig központi szerepet töltött be, síkra szállt amellett, hogy az apák is jelen lehessenek a szülőszobákban, és sokat küzdött azért, hogy a nők maguk választhassák meg, mikor és miként kívánnak szülni. Mindemellett nagy tudással és tapasztalattal rendelkezik a normál, élettani szülést támogató bábai gyakorlat terén.

A díjátadásra 2013. júniusi 10-én Koppenhágában kerül sor. A házi őrizet fenntartásáról a Fővárosi Törvényszék a napokban hoz döntést.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkDekoratív húsvéti váza kókuszdióból
Következő cikkÚj gyermekmentőre gyűjtenek – egy hívással segíthetsz

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..