Egészséges nasik a játszótérre

játszótéri nasik

Nyáron a tipegők, óvodások a délelőttök és a délutánok nagy részét a játszótéren töltik, ami sokszor a tízórai és az uzsonna idejére esik. Ilyenkor gondoskodnunk kell számukra megfelelő elemózsiáról, főleg ha a játszótér messzebb van a lakástól.

Semmiképp sem ajánlatos olyan élelmiszert vinni, ami a melegben könnyen megromolhat, pl. tej, vagy tej alapú egyéb élelmiszerek, húsfélék, felvágottak. A legjobb megoldás, ha valamilyen gyümölcsöt, müzliszeletet vagy kekszfélét viszünk.

A gyümölcsök esetében fontos, hogy ha a játszótéren nincs mód annak megtisztítására, még otthon mossuk meg őket. A kicsik sokszor csak meghámozva és feldarabolva hajlandóak elfogyasztani az egyes gyümölcsöket, ilyenkor ezt is előre elkészíthetjük, és egy ételtartó dobozban minden gond nélkül magunkkal vihetjük. Ha az almát megpucoljuk és daraboljuk, akkor érdemes egy kis citromlevet csöpögtetni rá, hogy ne barnuljon meg.

Kekszek közül érdemesebb a töltetlen édes vagy sós kekszeket (ha lehet, teljes kiőrlésűeket) választani, mivel a töltelék könnyen megolvadhat a melegben.

A megfelelő mennyiségű folyadékról is gondoskodni kell, ami lehet víz, ásványvíz, tea, gyümölcslé, limonádé. Ha útnak indulunk, mindig legyen innivaló a táskánkban (fél literes  ásványvíz, vagy kis kiszerelésű dobozos gyümölcslevek). Egy üdítős üvegben vihetünk magunkkal tiszta vizet is.Mindig annyi folyadékot vigyünk, amennyi az egész családnak elég, nem biztos, hogy a játszótér környékén venni tudunk. Ha messzebbre megyünk, az autóban is mindig legyen kéznél víz, ásványvíz.

Fontos, hogy a gyerekeknek a játszótéren kínáljuk az ételt és a folyadékot, mert arra legtöbbször felesleges várni, hogy maguktól kérik, ugyanis a játék hevében hajlamosak arról is megfeledkezni, hogy éhesek vagy szomjasak.

Forrás: MDOSZ hírlevele

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkLesz-e gyerek és mikor – a nők döntenek?
Következő cikkÉtkezési tippek nyaraláshoz

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..