Egészséges tízórai: itt az áfonyás müzliszelet receptje

Sokak emlékezetében még ma is aktívan él az iskolai menzák ízvilága és habár kétségtelen volt egy-két nagy kedvencünk, az ételek többségére mégsem az ízlelőbimbóknak nyújtott élvezet miatt emlékszünk. A januártól életbe lépő menza rendelettel a helyzet vélhetően változik majd, de addig is jól jöhet az egészséges, házilag készült tízórai, amihez most ötletadóként egy recepttel is szolgálunk – Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusának segítségével.

Gyümölcsös (áfonyás) müzliszelet

ID-10042780Hozzávalók:

– 100 g datolya vagy aszalt szilva
– 5 teáskanál lenmag
– 80 g zabpehely
– 40 g puffasztott amaránt
– 50 g vörös áfonya

Elkészítése:

A lenmagot néhány órára áztassuk be annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Mikor állaga kocsonyássá válik, turmixoljuk le. Közben a datolyát kockákra vágjuk, és néhány perc alatt puhára főzzük 100 ml vízben. Ezt követően alaposan összeturmixoljuk. A kapott masszákat összedolgozzuk, és hozzáadjuk a zabpelyhet, puffasztott amarántot és a vörös áfonyát. Végül egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a tepsi alján jól elegyengetjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

www.allergiakozpont.hu

 

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .