
Ha a hagyományos húsvéti ízek közé egy kis újdonságot szeretnél csempészni, akkor próbáld ki a sárga túrót, a görög katolikus vallásúak nélkülözhetetlen húsvéti étkét.
Hozzávalók
- 1 liter tej
- 10 db tojás
- 4-5 evőkanál cukor
- mazsola (ha nem szereted, kihagyhatod)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 gézdarab vagy konyharuha
Elkészítés
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba és hozzáadom a mazsolát, a reszelt citromhéjat és összekeverem. Hozzáöntöm a forrásban lévő tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan egy fakanállal az edény alját keverve (az odaégés megelőzése érdekében) addig főzöm, amíg össze nem áll a massza. Fontos, hogy a teljes megkeményedést ne várjuk meg. Ekkor a gézdarabon vagy konyharuhán át leszűröm. Kerekre formázom a leszűrt túrót és lecsöpögtetem. Az étkezések között hűtőben tartom. Sonka, kolbász, kalács mellé szeletelve tálalom.