Egy igazi húsvéti különlegesség: sárga túró

sárga túró

Ha a hagyományos húsvéti ízek közé egy kis újdonságot szeretnél csempészni, akkor próbáld ki a sárga túrót, a görög katolikus vallásúak nélkülözhetetlen húsvéti étkét.

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 10 db tojás
  • 4-5 evőkanál cukor
  • mazsola (ha nem szereted, kihagyhatod)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 gézdarab vagy konyharuha

Elkészítés

A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként felütöm egy tálba és hozzáadom a mazsolát, a reszelt citromhéjat és összekeverem. Hozzáöntöm a forrásban lévő tejhez, és nagyon lassú tűzön, óvatosan egy fakanállal az edény alját keverve (az odaégés megelőzése érdekében) addig főzöm, amíg össze nem áll a massza. Fontos, hogy a teljes megkeményedést ne várjuk meg.  Ekkor a gézdarabon vagy konyharuhán át leszűröm. Kerekre formázom a leszűrt túrót és lecsöpögtetem. Az étkezések között hűtőben tartom. Sonka, kolbász, kalács mellé szeletelve tálalom.

Húsvétváró dekorációk otthonra

További finomságokat a Receptek rovatban találsz!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .