Elindult a Babára vágyva programsorozat

A nehezített babafogadás problémája Magyarországon minden ötödik párt érint. Ezért tartotta fontosnak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, hogy a tabukat és a sztereotípiákat mellőzve hiánypótló programot szervezzen. A Babára vágyva című rendezvényen mindenki választ kaphatott a kérdéseire.

„Nem vagytok egyedül” – kezdte előadását dr. Császár Nagy Noémi szakpszichológus a Babára vágyva című interaktív beszélgető est első, budapesti állomásán. S aki eljött február 23-án az Aranytíz Kultúrházba, valóban így is érezhette. Sőt, a résztvevők nemcsak ezt tapasztalhatták meg, de rengeteg hasznos információt, tanácsot, bátorítást és nem utolsó sorban reményt kaptak. Reményt, hogy megszülethet a vágyott gyermekük.

Az előadáson először dr. Császár Nagy Noémi szakpszichológus beszélt tabuk nélkül a nehezített babafogadás esetleges okairól és azokról a lehetőségekről, amelynek reményt adnak a kívánt gyermekek megszületésére. A szakember ugyanis azt vallja, nem elég vágyakozni, tenni is kell a sikerért.

Fogantatási nehézségek – Megoldási lehetőségek

A pszichológus előadása után Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője osztotta meg azokat a személyes tapasztalatait, amelyek végül oda vezettek, hogy sikeres lombikos szülő lehessen. Az előadók ezt követően a közönség minden felmerülő aggályára és kérdésére is szívesen válaszoltak.

Ám azok sem maradtak le még semmiről, akiket érint vagy foglalkoztat a téma, de nem tudtak részt venni a budapesti rendezvényen. A Babára vágyva budapesti estjével ugyanis egy tizennyolc részből álló programsorozat indult útjára. Az előadók az év folyamán még tizenhét nagyvárosba látogatnak el, hogy a hiteles tájékoztatással és a személyes
történetekkel segítsenek mindazoknak, akik babára vágynak, ám a kívánt gyermekük mégsem született még meg.

Az előadást legközelebb március 23-án Egerben lehet meghallgatni.

Babára vágyva programsorozat

A programsorozat aktualitásairól a haromkiralyfi.hu/babara-vagyva oldalon
tájékozódhatnak az érdeklődők.

További időpontok és helyszínek még:

  • 2018. április 6. Tapolca
  • 2018. április 14. Kaposvár
  • 2018. április 20. Szeged

Erről a témáról még a Gyermekre várva! rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA puffadás hormonális okai
Következő cikk10 milliárd forint jut családbarát szülészetekre

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..