Fogantatási nehézségek – Megoldási lehetőségek

Fogantatási nehézségek megoldása

A fogantatási problémák, vetélések, méhen kívüli terhességek sokkal gyakoribbak, mint gondolnánk. Ugyanis nem csak azoknál jelentkeznek, akik az első babájuk megfoganásával vagy megmaradásával kapcsolatban tapasztalnak akadályokat, hanem az első baba megszületés után vagy a többedik gyerek esetében is fogantatási akadályokba, vetélésekbe ütközhetünk.

Előző két cikkemben a fogantatási nehézségek lelki okait jártam körbe. Írtam saját fogantatásunk traumatikus voltáról, a családi mintázatban lévő emlékekről, fogantatásunk előtti tapasztalatainkról és a szülők hatásairól.

A fogantatási nehézségek lelki okai 1. rész

A cikksorozat második részében már a felnőttkorunkból származó okokat jártam körbe: saját szülésélményünk, abortuszok, vetélések, párkapcsolati problémák és a férfiak gyermekvállalással kapcsolatos félelmeinek hatásai.

A fogantatási nehézségek lelki okai 2.

Mint láthatjuk a fogantatási nehézségek okai nagyon egyediek lehetnek. Feltárásukra a következő módszerek nyújtanak lehetőséget:

Egyéni terápiás munka

Mély megváltozott tudatállapotban a testből és a sejtekből előhívhatóak azok az információk, amelyek a fogantatási nehézséget, akadályokat okozzák. Ekkor lehetőség nyílik a családi és személyesen átélt élmények feldolgozására. Ugyancsak lehetőség van a blokkoló családi programok feloldására, átalakítására.

További részletek itt =>>

Csoportos születésélmény csoportok

A saját születésélmény és a már átélt szülésélmények átdolgozásának nagyon hatékony módszere az intenzív szülésélmény hétvége, amely során (különösen ha párunkkal veszünk részt) átélhetjük blokkoló élményeinket és átalakíthatjuk élményeinket. A párkapcsolati problémák oldásának is hatékony módszere.

További részletek itt=>>

Családállítás csoportok

A gyermekkori családban elszenvedett sérelmek és a generációkban felhalmozódott terhek letételének nagyon hatékony módszere a családállítási csoport. Itt néhány alkalom alatt ráláthatunk azokra az akadályozó erőkre, amelyek a családi energetikai rendszerből áramlanak felénk. Hosszútávú feloldó hatása azonban csak akkor várható, ha az átélt élményeket és a megszerzett információkat saját személyiségünk szintjén is képesek vagyunk beintegrálni.

Párterápia

Egy magzat fogantatása és megszületése nem csak az anya elszántságának kérdése. Ugyanolyan súllyal esnek latba párjának élményei és vágyai, mint a nő esetében. A fogantatási problémák kapcsolati nehézségeknek is lehet a tünete, így egy közösen vállalt párterápia feltárhatja és feloldhatja ezeket az okokat.

További részletek itt =>>

Ha szeretnétek babát, de úgy érzitek valami gátol ebben titeket,
keressetek bizalommal!

Születésélmény, Theatahealing

Erről a témáról még a Gyermekre várva! rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Tóth Andrea Beáta vagyok, pszichopedagógus és iskolafejlesztő, meditációs és relaxációs tanár, szimbólum és transzlégzés terapeuta. A meditáció, mint életmód és a transzgyakorlatok segítségével célommá vált a szülésre felkészítés, a várandósság és szülés minőségének javítása és a női létezés minél teljesebb átélésének kibontakoztatása.
Előző cikkÚjra stabil a gyermekellátás a sátoraljaújhelyi kórházban
Következő cikkNyugtalan terhesség, nyugtalan baba

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..