Energiakaland az E.ON-nal

E.ON energiakaland

Az E.ON 2008-ban indította el EnergiaKaland elnevezésű tanulási programját azzal a céllal, hogy – együttműködve az iskolákkal és az Oktatási Minisztériummal – segítse a pedagógusokat a gyermekek energiatudatos nevelésében.

Energiakaland

Az elmúlt 10 évben 205 oktatási intézményben többezer tanuló vett részt EnergiaKaland órákon, amelyeket az E.ON képzett önkéntesei tartottak. Idén a programot Budapesten 180 óvodapedagógus részvételével 20 óvodában vezetik be, így további több mint 2000 kisgyerek tanulhat játékosan a környezettudatosságról.

energiakalandAz E.ON EnergiaKaland program célja, hogy a gyerekeket modern és kreatív eszközökkel energia- és környezettudatosságra nevelje, és segítse őket abban, hogy később felelősen döntsenek saját energiafelhasználásukról.

2018 februárjától Budapesten a 15. kerületben 20 óvodában ismerkedhetnek meg a gyerekek játékos módon az energetikai témákkal, a közeljövőben pedig még több fővárosi óvoda bevonását tervezi az E.ON a programba. A programhoz kapcsolódó energiakaland.hu internetes portál az 5 és 18 év közötti gyerekek számára nyújt ingyenes energetikai ismeretanyagot, amelyek a Nemzeti alaptanterv követelményeinek megfelelően, az egységes természettudományos tanítás alapelveivel összhangban készültek. Az oktatási anyagokat eddig 1400 pedagógus rendelte meg a honlapról.

Energiatudatosság ovisoknak

Az EnergiaKaland program nemcsak az oktatási intézményekben éri el a jövő generációját; az elmúlt években jelen volt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, de találkozhattak már a gyerekek vele a Gyermekirodalmi Fesztiválon, családi napokon és környezetvédelmi napok keretében is. 2012 óta az E.ON minden szeptemberben tart továbbképzést az ELTE óvó- és tanítóképző szakos hallgatóinak annak érdekében, hogy a jövő óvoda- és iskolapedagógusai már az egyetemen megismerkedhessenek az EnergiaKaland programmal. Emellett a vállalat azoknak a kollégáinak, akik szívesen részt vennének önkéntes előadóként az órákon, minden évben biztosítja az ehhez szükséges képzést is.

Az idei év első EnergiaKaland óráját az E.ON Budapesten, a XV. Önkormányzat Újpalotai Összevont Óvoda Páskom tagóvodájában tartotta.

Erről a témáról még az Ökoszemlélet rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA peteérést segítő FSH hormonról
Következő cikkFelkészülni! Intim torna! Szex! – szülés után

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..