Felkészülni! Intim torna! Szex! – szülés után

Kriston intim torna

Szexuális élet, várandósság, szülés a felnőtt női lét természetes élményei, mégis sokszor nehéz helyzetekbe kerülhetünk ezek során. Gyakori félelem már a várandósságot megelőzően is, hogy milyen változásokon megy majd keresztül a testünk a szülés következtében. Intim testrészeinkre hogyan fognak hatni az események? Mit gondol erről majd a párunk, hogyan befolyásolja ez a párkapcsolatunkat, lesz-e majd kihatása az együttléteinkre?

Ha nincs mód arra, hogy aggodalmainkat megosszuk a hozzánk közel álló személyekkel, családtaggal vagy szakemberrel, akkor nagyon egyedül tudunk maradni ezekkel a szorongató kérdésekkel. Ez az időszak ugyanakkor sok pár életében csodás lehetőség a kapcsolat mélyítésére, az erotikát sem kell nélkülözniük, találékonyságuk, nyitottságuk támogatja ebben őket.

Több, mint 10 éve találkozom asszonyokkal a Kriston Intim Torna® óráimon, konzultálunk tréner munkatársaimmal, így napi szinten kapunk visszajelzéseket a torna gyakorlását követő javulásról, a hatékonyságáról. Vannak olyan pácienseink, tanítványaink, akik első babájuk megszületése előtt végezték el a tanfolyamot, de sokan szülés után, gyakran a többedik szülésüket követően tapasztaltak olyan tüneteket, amelyek miatt a torna elsajátítását szükségesnek érezték. Egyre gyakoribb a résztvevők körében, hogy szakember (szülésznő, nőgyógyász, urológus, védőnő, stb.) javaslatára érkeznek a tréningekre.

Kriston intim torna betegségek ellen

A fájdalmas behatolás okai

A tünetek sokfélék lehetnek. A fájdalmas behatolás meglehetősen gyakran kerül említésre, aminek a hátterében több ok is lehet, így traumatikus szülés, konkrét szülési sérülések, gátmetszés, repedés. A szorongás, félelem ezek miatt, a fáradtság, a ráhangolódás lehetőségének megváltozása szintén kiválthatják a tünetet. Előfordul a vaginizmusig fokozódó görcsös állapot, ami a hüvely olyan mértékű bezáródását jelenti, hogy a behatolás nem tud megtörténni. Gyakori tapasztalat, hogy a gyermekágy lelki része sokkal hosszabb, mint az általában ismert 6 hét, mert az új helyzet, a baba körüli teendők, az aggódás a kis lény épségéért, egészségéért óriási feladat a mamának. Az anyai funkciók, az új minőség annyira kitölti a gondolatait, hogy nem marad kapacitása a szerelmes nő szerepre.

Az is előfordul, hogy a hüvely izomzata sérül, gyengül és emiatt alakulnak ki a hólyagsérv, végbélsérv, méhsüllyedés, szorítóerő csökkenés vagy a gát, hüvely érzékelő képességének csökkenése. Olyan tünetek megjelenése, mint a vizelet- vagy székletinkontinencia, különösen befolyásolja az önértékelésünket, ezek megoldása nagy segítséget jelent az intimitás jó érzéssel történő megéléséhez.

A vágy csendje szülés után

Segít a Kriston Intim Torna®

Valamennyi tünetet lehet orvosolni a Kriston Intim Torna® segítségével. A mozgással fokozzuk a vérkeringést, tápanyag- és oxigénellátást, ezáltal javítjuk a szövetek funkcióját, növeljük az izmok erejét, állóképességét. Jó irányba változik az önértékelésünk, gyógyulnak a sérülések, helyükre kerülnek a szervek, fokozódik a csikló vérkeringése, ami elkerülhetetlenül növeli a szexuális vágyat, növeli az orgazmus intenzitását. Szeretettel ajánlom.

Tanfolyamokat Budapesten és környékén folyamatosan tartok, csoportosan és egyéni kérésnek megfelelően egyeztetve is. Időpontokról és további kérdésekről bővebben a honlapomon tudsz tájékozódni.

Dr. Skultéti Judit 06-30-297-1650, gatizomtorna@gmail.com;
intimorvos.hu, intimtorna.hu

Dr. Skultéti Judit, Kriston Intim Torna

fotó: Freepik

Erről a témáról még a Gyermekágy rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Orvosi tanulmányaim során azt tapasztaltam, hogy kevés figyelem irányult az emberi test intim részeinek karbantartására, betegségeinek, elváltozásainak megelőzésére, a gyógyítás természetes lehetőségeinek megismerésére. A vizelet-,szél-,széklettartási zavar, a szexuális élet területén kialakuló nehézségek nagyon gyakori problémák. Az akaratlan vizeletvesztés, belső szervi süllyedések, fájdalmas menstruáció, aranyér, székrekedés, végbélgyengeség, intim torna, gátizom torna, szexualitást érintő kérdésekben tudok segíteni.
Előző cikkEnergiakaland az E.ON-nal
Következő cikkEgy autista kisfiú édesanyjának megrendítő vallomása

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..