Kriston intim torna betegségek ellen

intimtorna

Számos olyan betegség, tünet, panasz fordul elő hasunk, alhasunk tájékán, amelyeknek enyhítését, gyógyulását köszönhetjük az intimtornának. Ezek közül kiemelek néhányat, egyrészt azért, mert akár népbetegségnek is nevezhetjük őket, olyan sok embert érintenek. A másik ok, hogy saját élményem is van velük, s teljesen átérzem a betegek aggodalmát, félelmeit, sokszor önértékelési nehézségeit.

A saját tüneteim miatt azt is alá tudom támasztani, hogy ezek kitartó gyakorlással, szokásaink áthangolásával, a környezetünktől kapott minták, programok újraírásával megszüntethetők.

Inkontinencia

Az inkontinenciáról, azaz a vizelettartás nehezítettségéről már itt is írtam korábban, újra hangsúlyozom, hogy egyéni tűrőképességünk nagyon eltérő lehet. Van, aki viseli ezt a tünetet évtizedeken át, más az első alkalommal kétségbeesetten keresi a megoldást.

Tabu lenne? – A női inkontinencia tünetei

A kontrollálatlan vizeletvesztésből fakadó rossz érzéseken, napi gondokon azonban túlmutat, hogy a tünet „leggyengébb láncszemként”, mint indikátor jelzi a medencefenék izomzatának állapotát, erejét. Sajnos, arra nem mindenki gondol még a szakemberek közül sem, hogy ez az izomgyengeség nagyon gyakran előszobája a hüvely gyengeségének, vagy éppen egyidejűleg áll fenn vele. A szövetek erejének csökkenése ezen az intim területen komoly elváltozások sokaságát okozhatja, mint például a méh süllyedése, a hólyagsérv vagy a végbélsérv, a szexuális élet nehezítettsége, vagy éppen lehetetlenné válása.

Az inkontinencia egyes adatok szerint a felnőtt női lakosság felének már okozott rövidebb-hosszabb ideig problémát. Jó tudni, hogy önerőből megoldható – 92%-ban szűnt meg az intimtornát végzők körében! – és súlyosabb állapotokat is megelőzhetünk az intimtorna segítségével.

Aranyér

A másik népbetegség az aranyér, ami az alkati tényezőkön túl táplálkozás, mozgás, életmód, stressztűrő képesség és még néhány egyéb tényező eredőjeként alakul ki. Egy bizonyos stádiumig váltakozva hol előjön, hol elbújik, de ennek a menedzselését is elsajátíthatjuk egy 12 órás intimtréningen. Egyes vizsgálatok 85%-ban, más megfigyelések 100%-ban írnak le javulást vagy gyógyulást.

Intimtornával a jobb együttlétért…

Menstruáció

Nem nevezném betegségnek, de nagyon nehéz napokat él át sok nő a menstruációja idején. Sokkal kevesebb fájdalomcsillapítóra lenne szükségük, ha ők is ismernék, végeznék a Kriston intim tornát. A beszámolók alapján a tornát végzett nők 47%-a a tanfolyam befejezését követő menstruációját már problémamentesnek írta le.

Mellékhatással, szövődménnyel nem kell számolni, bárki el tudja végezni, tréner szakemberek – védőnők, testnevelők, mozgásoktatók, orvosok, gyógytornászok, stb. – segítik országszerte a nőket abban, hogy medencei szerveik védelmében a legoptimálisabb módon tudják végezni az intimtornát. Az ajánlott trénerek listáját célszerű megtekinteni a megfelelő szaksegítség megtalálásához (www.intimtorna.hu), mert ezek a foglalkozások a mozgás elsajátítása mellett a helyes szokások kialakítására vonatkozóan is számos javaslatot nyújtanak.

Nem szükséges együttélni ezekkel a panaszokkal, van segítség! Én 10 éve tartok tréningeket. A visszajelzések magukért beszélnek, receptre írnám minden nőnek!

Tanfolyamokat Budapesten és környékén folyamatosan tartok, csoportosan és egyéni kérésnek megfelelően egyeztetve is. Időpontokról és további kérdésekről bővebben a honlapomon tudsz tájékozódni.

Dr. Skultéti Judit 06-30-297-1650,
gatizomtorna@gmail.com; www.intimorvos.hu

Erről a témáról még a Test+lélek rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Orvosi tanulmányaim során azt tapasztaltam, hogy kevés figyelem irányult az emberi test intim részeinek karbantartására, betegségeinek, elváltozásainak megelőzésére, a gyógyítás természetes lehetőségeinek megismerésére. A vizelet-,szél-,széklettartási zavar, a szexuális élet területén kialakuló nehézségek nagyon gyakori problémák. Az akaratlan vizeletvesztés, belső szervi süllyedések, fájdalmas menstruáció, aranyér, székrekedés, végbélgyengeség, intim torna, gátizom torna, szexualitást érintő kérdésekben tudok segíteni.
Előző cikkNőgyógyászati endokrinológia – Mi az?
Következő cikkÓvodaválasztás küszöbén

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..