Intimtornával a jobb együttlétért…

intimtorna
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Több, mint 20 éve foglalkozom intim problémákkal, ebből 10 évet a gátizomtorna, azaz a Kriston Intim Torna® oktatásával, inkontinencia tanácsadással töltöttem.

Első tréningjeim egyikén kaptam ajándékba egy résztvevőtől azt a könyvet, amiből most idézek: „Már korábban említettük fontos „szerelmi izmodat”: a pubococcygeus izmot. Ennek az izomnak a megerősítése növeli az ágyéki terület és a hüvely érzékelő képességét, ami növelheti a gyönyört, ráhangol a szexuális vágyra, növeli az orgazmus intenzitását, növeli a férjed élvezetét, ahogy megszorítod a péniszét”  (Intim kérdések / Válaszok a nők legszemélyesebb kérdéseire; Linda Dillow /Lorraine Pintus; Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány Budapest 2003)

Ez a részlet azóta is szerepel az egyébként változó könyvajánlómon, amit a tanfolyamaimat végzőknek a tréning végén átadok. Jól összefoglalja, hogy milyen változásokra számíthatnak az intimtornát végzők és gyakorlók a szexuális életükben.

Az intimtorna megoldja…

Legalább ennyire fontos azonban, hogy olyan panaszok, tünetek, izomgyengeségből származó problémák is megoldódnak az intimtorna gyakorlatainak rendszeres végzésével, amelyeknek felbukkanása, gyakran tartós fennállása csökkenti a nők önértékelését. Ezek a tünetek sokszor befolyásolják az érintettek szexuális életét, olykor lehetetlenné is teszik.

Infinety hirdetés

Ide tartozik a vizelettartás zavara, képtelensége, akkor is, ha az csak néhány csepp akaratlan vizeletvesztésben nyilvánul meg egy-egy köhögés vagy tüsszentés, nagyobb fizikai erőfeszítés közben. Intimtornával 92 %-ban megszüntethetjük a panaszt. Gyakori tünet az aranyér, mely viszkethet, fájhat, vérezhet, látható elváltozást okozhat a végbélnyílás körül, ez 85%-ban oldódik meg.

Előfordulhat tünetként a hólyag vagy végbélsérv, amikor a hüvely fala annyira meggyengül, hogy a szomszédos szerv bedomborodik az űrterébe. Hüvelygyengeség esetén 100 %-ban várható javulás az intimtorna végzésétől. A méh részben vagy teljes egészében kitöltheti a hüvelyt, ha oda besüllyed, ez még tovább fokozza a nehézségeket a szexualitás terén. Gyakran akadálya a rendszeres szexuális együttléteknek a hüvely gyulladása, változatos okok miatt. Ilyen típusú panaszok megoldásában is hatékony segítséget jelent a Kriston Intim Tréning elvégzése, ahol a tréner a panaszok okait, a kialakulás körülményeit is megvilágítja a résztvevők számára.

Gátizomtorna férfiaknál

Természetesen, intimtornával a férfiak gátizomzata is erősíthető, aminek következtében tartósabbá válhat a merevedés, megszűnik a korai magömlés, enyhülnek vagy gyógyulnak prosztata problémák. Fokozódik a hímivarsejtek termelődése, növekszik a tesztoszteron szintje a vérben, amivel összefüggésben a libidó is változik.

Összefoglalva, mindkét nem számára nagyszerű lehetőséget kínál az intimtorna a szexuális egészség megőrzése, helyreállítása terén. Nőknél 96%-ban, férfiaknál 100%-ban javul az önértékelés a Kriston Intim Tréninget végzetteknél. Váljék egészségünkre!

fotó: pexels.com

Erről a témáról az Ép testben… rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Orvosi tanulmányaim során azt tapasztaltam, hogy kevés figyelem irányult az emberi test intim részeinek karbantartására, betegségeinek, elváltozásainak megelőzésére, a gyógyítás természetes lehetőségeinek megismerésére. A vizelet-,szél-,széklettartási zavar, a szexuális élet területén kialakuló nehézségek nagyon gyakori problémák. Az akaratlan vizeletvesztés, belső szervi süllyedések, fájdalmas menstruáció, aranyér, székrekedés, végbélgyengeség, intim torna, gátizom torna, szexualitást érintő kérdésekben tudok segíteni.
Előző cikkMozgás várandósan- Nem csak az alakmegőrzésért!
Következő cikkEtetőszéken innen és túl – Hozzátáplálásra fel!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.