A felfázás és hüvelyi fertőzések kezelése szülés után

felfázás, hüvelyi fertőzés

Babafalva Hangos CikkekA babavárás és az új családtag megérkezését kísérő határtalan öröm olykor kellemetlen panaszokkal járó időszakkal társul, de ezekre a tünetekre is vannak megoldások.

A várandósság, szülés élménye néha mélyen bennünk marad, ha negatív tapasztalatunk volt vagy a folyamatok a várakozásunktól eltérően alakultak, hosszabb-rövidebb időszakra ez következményekkel járhat. Altestünk nagy próbatételnek kellett megfeleljen, így nem csoda, ha ilyen intenzitású élményt nem szeretnénk újra megtapasztalni.

Intim tünetek és a szorongás

Az intim tünetek sokszor mutatnak összefüggést a korábbi történésekkel, illetve az azoktól való szorongás, félelem miatt is bekövetkezhetnek. A vegetatív idegrendszer a „veszélyesnek” ítélt helyzetekben igyekszik a legjobb feltételeket biztosítani a sikeres megküzdéshez, „túléléshez”, nem ritka ilyenkor a húgyhólyag fokozott ingerlékenységéből fakadó gyakoribb vizelési inger, felfázás-szerű tünetekkel.

Hogyan előzhetjük meg a felfázást?

Azt mindenki megtapasztalja, hogy vizsgahelyzetben mennyi módja van az izgalom megjelenésének, sokan izzadnak, hányingerük van, „torkukban dobog a szívük”, hasmenésük lesz vagy pisilni járnak gyakrabban. Új élethelyzetben, a kisbabánk születése után természetes, hogy hasonló megéléseink lehetnek, hisz még nagyobb a „tét”, mint egy vizsgánál, egy kis élet van ránk bízva, most már egész életünkre szól a feladat.

El tudjuk-e megfelelően látni, felismerünk-e minden rá leselkedő veszélyt, azokat képesek vagyunk-e elhárítani, szeretteink tanácsai közül mit érdemes megfogadni, mivel ártunk, kit bántunk meg, ha mégsem. Gyermekünk édesapja mennyire tud társunk lenni a feladatok közepette, a szülőpár közötti intimitás hogyan teremtődhet újra, megváltozott testünk milyen érzéseket vált ki bennünk, párunkban? A szexualitás spontaneitása megőrizhető marad-e, ha nem, azt hogyan tudjuk kezelni, a babánk jelenléte hogyan befolyásolja az együttléteink lehetőségeit, mi mennyire tudunk „anyatigrisből” vadmacskává válni, tartunk-e az újabb megfoganástól, várandósságtól, szüléstől.

Számtalan kérdés, a teljesség igénye nélkül, amelyek egy részére valószínűleg nem tudjuk a választ. Ez lehet stresszforrás, ami manifesztálódhat gyakori, sürgető vizelési ingerben, s ha lázas állapot nem kíséri, a „felfázás” címkét kaphatja.

Tények és tévhitek a felfázásról

Mit tehetünk felfázás vagy hüvelyi fertőzés esetén?

Az általában hasznos tanácsok mellé kifejezetten érdemes a felsoroltakon is elgondolkodni és megnyugtató választ keresni. Sokat segít fertőzés esetében is, ha odafigyelünk a folyadékfogyasztásra: friss vizsgálatok adatai szerint a visszatérő fertőzések kiújulásának gyakorisága a felére csökken csak attól, hogy az érintettek kétszer annyi folyadékot kezdenek el fogyasztani, mint korábban. A patikákban, drogériákban beszerezhető szerek segíthetnek, de nem mindenkinek egyformán. Végezetül az alhasi szervek keringését javító, ezáltal egészséges működésüket támogató intimtorna rendszeres végzése segít a kiújulás elkerülésében is.

Az intimtorna tanfolyamokon megismerkedünk intim szerveink működésével, alhasvédő szokásokat sajátítunk el, megtanuljuk a gátizmok edzésének módját és a tünetek kialakulásának okaira is ránézhetünk. Az orvosi kezelést mással nem helyettesíthetjük, de a tréningeken mindazokat az ismereteket beszerezhetjük, amelyeknek segítségével önmagunkért nagyon sokat tudunk tenni. Váljon egészségünkre!

Kérdés esetén keress bizalommal:
Dr. Skultéti Judit 06-30-297-1650, gatizomtorna@gmail.com;
www.intimorvos.hu, www.intimtorna.hu

fotó: Freepik

Erről a témáról még a Gyermekágy rovatunkban olvashatsz többet!

Orvosi tanulmányaim során azt tapasztaltam, hogy kevés figyelem irányult az emberi test intim részeinek karbantartására, betegségeinek, elváltozásainak megelőzésére, a gyógyítás természetes lehetőségeinek megismerésére. A vizelet-,szél-,széklettartási zavar, a szexuális élet területén kialakuló nehézségek nagyon gyakori problémák. Az akaratlan vizeletvesztés, belső szervi süllyedések, fájdalmas menstruáció, aranyér, székrekedés, végbélgyengeség, intim torna, gátizom torna, szexualitást érintő kérdésekben tudok segíteni.
Előző cikkIdén is van első házasoknak adókedvezmény
Következő cikkVárandós Új-Zéland miniszterelnöknője