EnergiaOvi: felelős energiafelhasználás óvodáskortól

Az E.ON EnergiaKaland elnevezésű országos energia-oktatási programja a legfogékonyabb korban, a gyermeki kíváncsiságra építve, játékosan ismerteti meg a kisgyermekeket az energia fogalmával, biztos és gazdaságos felhasználásával. Az EnergiaOvi program az ország bármely óvodájában használható, de akár otthon, szülői segítséggel interneten is játszható.

„A gyermekek sok mindent megértenek, megtaníthatjuk őket nyitott szemmel járni a világban, de nagyon fontos, hogy hiteles, számukra felfogható magyarázatot kapjanak minden kérdésükre. A környezettudatosság pedig éppen ebben az időszakban alapozható meg.” – mondja Bátorfiné Jeles Anna óvodapedagógus, a program szakmai felelőse.

A játékos program célja, hogy az apróságok megismerjék az energiahordozókat, az energiafogyasztókat és azok használatát. Ezek a játékok nemcsak lekötik a gyerekek figyelmét és szórakoztatva oktatnak, de megalapozzák és előkészítik a gyermekekben az energiatakarékossághoz szükséges kompetenciákat is, már az iskolakezdés előtt. „Nagy felelősség, hogy hogyan szocializáljuk a gyermekeket, mert az egész életükre és környezetükre is kihat.” – mondta el Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária vezérigazgató-helyettese.

A szakértők a pedagógiai programcsomag összeállításakor a korosztály legfontosabb sajátságai mentén alakították ki a játszva tanító anyagot. Mivel az 5-6 évesek nem írnak és olvasnak, így számukra képeken, játékokon keresztül működő „tananyagot” állítottak össze a szakemberek. A munkát egy szakértői csoport felügyelte, és Bátorfiné Jeles Anna vezetésével két budapesti óvoda, a XI. kerületi Pitypang és a szintén XI. kerületi Cseperedő óvodák vezetői és két óvodapedagógusa vettek részt a kidolgozásban.  A játékok nyomtatott és online formában is elérhetőek.

„Számunkra fontos volt az is, hogy az elkészült játékok és programok pontosan illeszkedjenek az országos Óvodai Alapprogramhoz. Az így alkotott kártyák, a gyerekek finomkéz-mozgását elősegítő és fejlesztő labirintus játékok, képkártya párosító játékok és a memóriakártyák egyszerűek, színesek és rengeteg tudásanyagot hordoznak magukban.” – mondta Dr. Havas Péter, a program egyik szakértője.

További információ: www.energiakaland.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTerhességi toxémia tünetei és kezelése
Következő cikkDrogokról őszintén – hogy a próbából ne legyen szenvedély

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..