Építőkockát minden korosztálynak!

építókocka

A gyermekek imádják, és ha levetkőzzük komoly felnőtti énünket, akkor gyorsan rájöhetünk, hogy az építőkockázás nagyszerű elfoglaltság, ami ráadásul összehozza a családot is.

A minta sokszor ugyanaz: a gyermek nyaggatására a felnőttek is elkezdenek játszani, aztán egyszer csak azon veszik észre magukat, hogy a gyermek már régen megunta a dolgot, ők pedig még mindig lelkesen játszanak.

Akárhány éves is legyen az ember, ha építőkockázni kezd, leomlanak a falak gyermek és felnőtt között.

Találd meg a Pepita.hu kínálatában a tökéletes játékot! >>> Építőjáték választékunk

Miért fontos az ilyen játék?

John Locke filozófus már a 17. században írt az ábécés fakockákról, amelyek játékosan segítik a gyermekek tanulását. Ez a feljegyzés az első, amely a játékkockákat említi. A 19. században az első óvodában, az alapító, Friedrich Froebel által fontosnak tartott oktatójátékok között is szerepel.

Valóban fontos készségek kifejlődését segíti: a kisgyermekeknél a tárgyak megkülönböztetését és a szem-kéz koordináció fejlesztését, az óvodásoknál a kifinomultabb vizuális és térbeli, illetve a kreatívabb problémamegoldási készségeket fejleszti.

Azok a gyermekek pedig, akik kisiskolásként legóznak és bonyolult, komplex konstrukciókat építenek, a középiskolában jobbak lesznek matematikából a társaiknál.

Fontosabb a közös játék, mint hittük

Hogyan bátorítsuk a gyermekünket arra, hogy építőkockázzon?

0 – 18 hónapos korig

Játszunk a szemei előtt színes kockákkal, keltsük fel az érdeklődését. Adjunk a kezébe könnyű, puha anyagból készült kockákat. Később bátorítsuk arra, hogy helyezze egymásra őket.

18 hónapostól – 3 évesig

Már tudnak kisebb fakockákkal, vagy a hasonló korúaknak szóló Lego Primoval illetve Duploval játszani. Kezdeményezzünk sokat: „ki akar várat építeni” játékot.

4 – 7 éves korig

Már elég idősek ahhoz, hogy építőkockákkal játsszanak, ez fejleszti a matematikai készségeiket, a kreativitásukat és a problémamegoldó képességeiket is.

A kevesebb játék jobb

8 éves kor felett

A digitális kor gyermekei ilyenkor már javában érdeklődnek az online világ iránt. A Minecraft és az online Tetris nagyon hasznos játékok. A játékok piacán pedig ott van a kis mérnököket célzó konstruktőr játékok armadája. Robotot, autót motort, világító csatahajót is építhetünk együtt a gyermekünkkel.

Garantáltan mi szülők is élvezni fogjuk!

forrás: csalad.hu

Erről a témáról még a Kisgyermek fejlődése rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkÓvónőt és hatgyermekes anyukát alakít át az arcművész
Következő cikkUtazás, tengeri nyaralás babával

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..