Erősítsük esélyeinket: a Karrier területe

feng shui, karrier

Sok munka, vezető beosztás, sok pénz, kevés szabadidő  – általában ez jut eszünkbe itt „nyugaton” a karrierről. A Feng Shui tanítása szerint azonban a „karrier” fogalma nagyon bölcsen azt takarja, hogy valaki olyan mesterséget űz, amelyben öröme telik. Nem a pozíció, az ismertség a mérvadó, hiszen ez önmagában nem mindenkit tesz elégedetté.

Boldoggá az tesz, ha örömmel, lelkesedéssel, odaadással, hivatástudattal tesszük nap mint nap, amit teszünk és érezzük, hogy éppen ott van ránk szükség, ahol vagyunk.

A lakásunk „Karrier” területének a rendezésével és harmonizálásával tehát elősegíthetjük azt, hogy rövid időn belül esélyünk legyen, lehetőség nyíljon egy nekünk jobban tetsző munka megszerzésére. Természetesen felmerül az anyagiak kérdése: az, hogy ez az új lehetőség jobb anyagiakkal is jár-e, önmagában nem feltétlenül garantált. Ezért ezt a területet érdemes a „Gazdagság és siker” területtel összhangban harmonizálni!

Lendüljünk be!

Nézzük tehát, mit tehetünk, hogyha elégedetlenek vagyunk jelenlegi állásunkkal vagy vállalkozásunkat szeretnénk fellendíteni?

  • Első és legfontosabb itt is a rend és tisztaság biztosítása! Feltétlenül rakjunk rendet lakásunknak ezen a területén, dobáljuk ki a használaton kívüli tárgyakat, lomokat!
  • Mivel ez a terület a víz elemhez tartozik, minden vízzel kapcsolatos tárgy (így az üvegtárgyak is ide tartoznak) megfelelő itt. Üvegtárgyakból kerüljük az éleseket, inkább az íves, tompa, tömbszerű dísztárgyakat részesítsük előnyben!
  • A vízhez tartozó színek a sötétkék és a fekete – a feketével azonban csínján bánjunk, nagy mennyiségben depressziós hatást kelthet.
  • A tükör is részben víz elemű: az előszobában tehát több szempontból is hasznos egy nagy, teljes alakos tükör!
  • A hal illetve hajó szimbólumok is igen pozitívan befolyásolják a karriert, akár például a bejárathoz akasztott szélcsengő díszeként. Egyre ügyeljünk: a hajó vagy hal (delfin) befelé, a lakásunk felé nézzen, „befelé hozza a szerencsét”, ne kifelé vigye!
  • A falakra javaslom kék vagy fekete keretben csendes vizen (nem viharos tengeren!) haladó hajó képét, 8 vagy 9 halat ábrázoló festményt vagy fotót, vagy a bekeretezett okleveleinket, amelyek sikereinkre emlékeztetnek.
  • Egy vízesés képe klasszikusan pozitív hatású ezen a területen – ez egyben személyes tapasztalat. Saját festésű, vízesést ábrázoló akvarellt a megfelelő helyre téve a lakásomban egy éven belül gyökeresen megváltoztak a körülmények a munkám területén – mondanom sem kell, pozitív irányban. Ehhez persze szükség volt a saját döntéseimre és elszántságomra is, de egyértelműen a kép felhelyezése indított el valamit – „kívül” és „belül” egyaránt.
  • A fém tárgyak és a fehér szín is használható kiegészítésként, hiszen az elemek körforgásában a „fém szüli a vizet” azaz táplálja azt.

Elő a fantáziával!

A fent említett színeket és szimbólumokat természetesen tetszés szerint variálhatjuk, pl. tükör szélén lehet maratott hullámvonal (ez a víz szimbolikus formája) vagy kis hajó motívumok, halak.  Használhatunk kék drapériát vagy függönyt az előszobában pl. egy zavaró ajtó helyett, ablakra vagy csupán díszként. Okleveleinket bekeretezve „hullámosan” (fel-le cikkcakkban) is felrakhatjuk a falra, imitálva ezzel a víz hullámzását.

A lényeg mindig, hogy több megoldást találjunk, esetleg próbáljunk ki és az legyen a végső megoldás, ami mindenkinek, aki a lakásban lakik, legjobban tetszik. Gyakorlatilag bármilyen szimbólum, tárgy használható a „Karrier” területén, ami személyesen a számunkra az előrejutást és a boldogulást (szó szerinti „boldogulást”!) jelenti.

A döntés a miénk

Vigyázat: a Feng Shui segít abban, hogy lehetőségünk legyen – az, hogy kihasználjuk-e adott pillanatban a nekünk nyújtott lehetőséget, már teljes mértékben a saját döntésünkön múlik! A fentiek csak megerősítik a saját döntéseinket és szándékunkat. Amíg nem vagyunk tisztában az Isten adta képességeinkkel, semmiképpen sem várhatunk csodát pusztán attól, hogy egy harmonikus teret hozunk létre magunk körül. Az egy nagyon hathatós segítség, de nem is több annál.

Sok esetben kitartó önismereti munkára van szükség ahhoz, hogy felismerjük, a lehetőségeink közül saját szabad akaratunkból melyiket szeretnénk (ki)használni, hogy egy teljesebb, harmonikusabb életet élhessünk. Születésünkkor kaptunk és hoztunk magunkkal sokféle tulajdonságot és tehetséget, de azt senki nem fogja megmondani nekünk varázsütésre, hogy vajon “mi a feladatunk” pontosan. Véleményem szerint azért kaptuk a szabad akaratot, hogy, megismerve önmagunkat, mi határozhassuk meg a célunkat és azt aztán elhivatottan követni tudjuk. Mindent lehet szívvel-lélekkel csinálni – “csak” el kell dönteni, hogy tényleg akarjuk-e?

Szólj hozzá Te is!