Eszter-lánc Anyatejmisszió

Eszterlánc Anyatejmisszió

Az Eszter-lánc Anyatejmisszió azért jött létre, hogy egy központi adatbázison keresztül gyorsan és megbízhatóan teremtse meg a kapcsolatot anyatejben bővelkedő és anyatej híján lévő csecsemők anyukái között. Missziójának tekinti annak tudatosítását, hogy nincs felesleges anyatej.

Nincs felesleges anyatej, mert minden csepp anyatejre valaki más kisbabájának nagyon nagy szüksége van, illetve azt, hogy a saját anyatej hiányának pótlására elsősorban a más anyák által termelt anyatej a legjobb megoldás tápszer helyett.

Mire vállalkozik az Eszter-lánc Anyatejmisszió?

 • címeket közvetít anyatejet adni/eladni és kapni/venni szándékozó anyák között;
 • az anyatejet kereső és kínáló anyák adatait regisztrálja;
 • rögzíti a pontos igényeket és a kínálatot;
 • megkeresi az igényeknek legmegfelelőbb címet;
 • a lehető leggyorsabb szolgáltatásra törekszik a
  kisbabák érdekében;
 • három hónapon keresztül folyamatosan közvetít ki
  címeket (igény szerint);
 • nyomon követi az anyatejadás-vétel sikerességét;
 • írásban tájékoztat az anyatej fejésével, tárolásával,
  felhasználásával, pasztörizálásával kapcsolatban;
 • telefonos tanácsadást végez a fenti témákban és minden egyéb anyatejjel kapcsolatban felmerülő kérdésben

Mire NEM vállalkozik az Eszter-lánc Anyatejmisszió?

 • nem határozza meg a közvetítendő anyatej árát, de kérésre ajánlásokat tesz;
 • nem vállal felelősséget a kiközvetített címen található anyatej minőségére, fertőzésmentességére, és az anyatejadó egészségi állapotára vonatkozóan, mert ezek bizonyítása az eladó ill. ellenőrzése a vásárló felelősségi körébe tartoznak;
 • nem gyűjt, nem vizsgál be, nem szállít, nem vásárol és nem ad el anyatejet

Tápszer vagy anyatej egy ismeretlentől?

A közvetítés folyamata

1. Az anyatejet kereső és kínáló anyák betelefonálnak a Misszióhoz, ahol az adatvédelmi előírásoknak megfelelően felvesszük mindenkinek a nevét, címét, telefonszámát, a baba életkorát, a keresett/kínált tej mennyiségét, a kínált anyatej tárolási módját, korát, árát, és bármilyen egyéb kiegészítő információt (pl. szállítás, tejadó leletek megléte, stb.).

2. Ha van a keresésnek megfelelő anyatej, a tejet kereső számára kiadjuk a kínált anyatej adatait, árát, nevet, címet, telefonszámot.

3. A tejet kereső ezután felhívja az eladót és megbeszélik a részleteket (pontos mennyiség, mikor lehet menni a tejért, stb.).

4. A tejet kereső elmegy az anyatejért, a megállapodás szerinti időben, áron átveszi, elszállítja.

5. VISSZAJELZÉS 1: minden esetben kérünk visszajelzést a tejet vevő részéről, hogy sikerült-e elhozni az anyatejet, folyamatosan fog-e kapni erről a címről, kell-e még számára anyatej.

6. VISSZAJELZÉS 2: a tejet adótól is kérünk visszajelzést, ha van további felesleges anyateje más anyák számára is, vagy senki nem jelentkezett a tejért a regisztrációtól számított 1-2 héten belül sem.

Az Anyatejmisszió elérhetősége

Telefon: +36 20 9677999, hétköznap 9-17 óra között
E-mail: info@anyatejmisszio.hu
www.anyatejmisszio.hu

Az Eszter-lánc Anyatejmisszió születése

Történt egyszer, hogy 2000-ben megszületett egy kislány, akit Eszternek neveztek el szülei, és akit nagyon szeretett volna sokáig szoptatni az anyukája. Azonban ez a legnagyobb igyekezete és minden segítség ellenére sem sikerült, és már újszülött korában tápszerrel kellett etetnie kislányát, ami azonban láthatóan nem volt megfelelő táplálék Eszternek.

Ekkor az Anyatejgyűjtő Állomáshoz fordultak, ahol hosszú utánajárás nyomán tudtak tejet biztosítani, azonban a fejadag két-három napra mindössze fél liter anyatej volt, Eszter pedig naponta több mint 1 litert evett. Mindez a kevéske anyatej is csak Eszter 5 kg-os koráig járt, amit ő pontosan 6 hetesen haladott meg. Innentől kezdve Eszter semmilyen indokkal nem volt jogosult anyatejre. Hivatalosan.

Azonban Eszter szülei úgy döntöttek, kislányuk anyatejen fog felnőni, és mivel máshogy nem megy, magánúton szereznek anyatejet. Ez azonban egyáltalán nem volt olyan könnyű feladat, mint hitték. Védőnőkön, ismerősökön keresztül nem sikerült senkit találni, aki tudott és akart volna fejni. Végső elkeseredésükben a Kismama magazinban hirdetést adtak fel, hogy anyatejet vennének, ami sajnos nem volt gyors segítség, de legalább reményt adott. A hirdetésre nagyon sok anyuka jelentkezett és kiderült, hogy rengeteg „felesleges” anyatej keletkezik, csak a legtöbben azt hiszik, hogy ez nem kell senkinek. Így Eszter több száz liter anyatejhez jutott és még 1 éves korában is 1,5 liter anyatejet evett naponta, amit annak a sok-sok önfeláldozó édesanyának köszönhet, akik saját kisbabájuk mellett őt is táplálták, ezzel megadva neki azt, amit semmi más nem pótolhatott volna: az egészséges életkezdés alapjait!

Eszter szülei úgy gondolták, hogy úgy köszönhetik meg leginkább azt a felbecsülhetetlen segítséget, amit másoktól kaptak, hogyha ők is segítenek más kisbabáknak és megteremtik a kapcsolat lehetőségét az anyatejet kereső és kínáló anyák között. Ez az „Eszter-lánc” Anyatejmisszió.

forrás:  www.anyatejmisszio.hu

szoptatási tanácsadó

Erről a témáról még a Szoptatás rovatunkban olvashatsz többet!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..