Farsangi smink ötletek: Mel Brooks és Marilyn Monroe

Farsangi smink

Vannak farsangok, bulik, különleges rendezvények, amikor mások akarunk lenni, mint a hétköznapi, natúr arcunk. Ehhez mutatunk ma néhány sminket, melyekben filmsztárnak érezhetjük magunkat a farsangi bálon.

A némafilmek sztárjainak elképesztő, meghökkentő sminkjei voltak. A filmfelvételek minősége közel sem voltak kielégítő, ráadásul a film akadozott is. A hang és a szöveg sem segített – nyilván különlegesen túlhangsúlyozott mimikával kellett mindezen segíteni. Így a szem és a száj kapott erős hangsúlyt, a szemet egészen a szemöldökig árnyalták egész sötét színekkel, és még a férfiak is rúzst kaptak, hogy a szájmozgásuk elég feltűnő legyen.

Gyönyörű, igaz? A tökélyre szabott, fényes haj, a finom kis arc és az erős smink. A bőr olyan porcelán, hogy szinte vonástalan, mintha kiradírozták volna. Minden hiba, apróbb-nagyobb tökéletlenség elmúlt, maradt a tiszta, fehér vászon. Ehhez sok, viszonylag vastag alapozót vigyünk föl a letisztított, tonizált, hidratált bőrre.

A szemöldök erősen szedett és festett, mégpedig egyenesre. Ugyanezt a hatást nem is lehet máshogy elérni, csak az egyenesre vágott frufru alatt ugyanígy vízszintesen futó két fekete szemöldökkel. Hasonló sminkhez a szemöldököt fekete ceruzával húzuk átük, zselézzük, fésüljük be és fekete porral is sötétítsük.

A szem sötét kontúros, nem füstös. Határozott sötét kontúrja van. A szemet fekete ceruzával húzzuk körbe – ezt egy egész picit maszatoljuk el, majd fekete szemhéjpúderrel fixáljuk. Ha nem is épp fekete, de sötétbíbor, fényes rúzs illik mindehhez.

Ezen a nagyon is mai sminken határozottan érezhető az előbbi hatása. A fülvonalnál véget érő haj, a furcsa, egyenes, kontúros frufru, a vele párhuzamosan futó szemöldök és a szem-szájhangsúly mind az előbbi előképre utal vissza. Viszont színesebb és sokkal lazább az előbbinél. A színharmóniák egyébként remekül sikerültek, az elefántcsont bőrön a korallszín és a terrakotta szinte ég, a mokka árnyékokra hulló karamellszín haj szintén forró és kontrasztos.

A szem és a száj viszont már nem túl kontúros: erős hangsúlyát inkább az erőteljes színek adják. A fekete ruha megint tisztelgés a némafilmes sztárnak.

Másik kor, másik nosztalgia, mégis: a vadócság, a kontrasztok ugyanazok. A bíbor és a fekete mindig érzéki és veszélyes, az erős fekete szemfestés különösen hangsúlyossá és jelentőségteljessé teszi a tekintetet. Ez a modell is úgy néz, mint Mel Brooks az első képen: láthatóan tud valamit, amit a néző nem. És mindketten úgy tűnnek, mint akik ezt ki is fogják használni.

Használjunk sok, fekete vagy szikrázó, színtelen ékszert vagy egyetlen, feltűnő darabot. Akár a fekete boát, mint Mel Brooks. Nem, ne menjünk benne a heti bevásárlásra, valóban, és talán még színházba sem: de egy-egy alkalommal, valamilyen különleges alkalommal kipróbálhatjuk.

Marilyn Monroe is így sminkelt, neki sem állt túl rosszul. Platinaszőke, jégszemű, fehér bőrű lányoknak való, de nem is csak a színek fontosak – ehhez a sminkhez nem árt az érzéki, lusta-macskás tekintet, a vonzóan elnyíló száj, és olyan karakter, aki ettől nem butusnak, hanem hódítónak érzi magát. És hódító is, elbűvölő, nőies, olvadó, mesterkélt és befogadó.

A világos, matt alapozás tüntessen el minden hibát az arcról. Alig használunk árnyékot, csak egy keveset az arccsont és az áll vonala alatt. A homlok maradjon szabadon és alabástrom-fehéren. Sok, finom, matt és világos porpúderrel fixáljunk.

A szemöldököt finoman lefelé kanyarítjuk – színe egyezzen meg a hajtőével. A szemhéjon világos antik rózsaszín, mályva és fahéj színekkel, esetleg gyöngyszürkével színezzünk magas, lágyan átmenetes árnyékot. A szempillák fölött egészen világos, a szemöldök alatt szintén az – a szemránc mélyítővonala közepesen sötét és az orrtő felé magasodik. Ettől kicsit magasabbnak, csodálkozóbbnak hat a tekintet.

Sok, tökéletesre színezett tust használunk. A belső szemzugtól kezdve a külső felé erőteljesen vastagodik, majd a szem sarka után újra vékony vonallá macskásodik. Az alsó szemhéjon épp csak jelezzük a fekete vonalat. Hosszú, szépséges pillákat helyezünk el a külső szemzugban, enyhén lefelé hajlókat. (Nem jó kinézegetni alóluk, de roppant hatásos.)

A pirosítót szinte elfelejthetjük, vagy kevés, világos, antik rózsaszínt tehetünk fel, mattot, leheletszerűen. A száj vastagabbra, bujábbra túlrajzolt. Az ajak sarkai tökéletesek, de középen ívesen teltebbre rajzoljuk, majd csillogó vörös rúzzsal kitöltjük a teljes felületét. Ha szépségpöttyöt is szeretnénk – nehogy könnyen kenődő szemceruzával tegyük fel! És lehetőleg fixáljuk is.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkMásodfokon súlyosbították Geréb Ágnes büntetését
Következő cikkSzép és egészséges bőr télen is