Smink iskola: vulkánmély szemek

smink iskola, szemfestés

Vannak emberek, akiknek olyan a pillantása, hogy az ember belenyűgöződik a székbe, elvész az akarata, karjára bilincsek hullanak, és csak tágra nyílt szemmel-aggyal, kiszolgáltatottan figyel a lenyűgöző, mélységes pillantásba. Ha ez az illető nő, akkor több lehetősége van sminkkel fokozni ezt a hatást.

Az első smink homokszőke, halványszőke, esetleg hamubarna hajú lányoknak áll jól, elsősorban sötétszürke vagy sötétkék szemmel.

A sötétkék szemeket először alapozzuk le, majd gondosan sminkeljük el, alapozzuk el alóla az árnyékot. A belső szemzugba egy feltűnő, világos bézs árnyalatot fessünk, selyemfényű porral. Szuggesztívvá teszi a szemet, mint a kígyóé. Vigyázzunk, hogy az orr két oldalára már ne sok jusson, hogy a fény-árnyék játszhasson a szem és az orrnyereg között.

A felső szemhéjat párizsi kék és mokkabarna színekkel árnyaljuk, a barnából egy leheletnyit el is húzhatunk a halánték felé, óvatos, halvány, egyre világosodó háromszögben. A kék a szemhéj közepére kerül, a szemránc alá. Az alsó szemhéjon világos, könnyű fahéjbarna árnyék húzza alá a sminket.

A világos, homokszőke szemöldök alatt sárgás tónusú bézs púder világosítja a bőrt és emeli a szemöldököt. A szemhéj a szempillák tövénél fekete tussal kiemelt, szögletes vonalú, erőteljes. A pillák erősen festettek, feketével.

***

A második sminket világos bőrhöz és gránátalma hajszínhez ajánlom. A meghökkentően, velőbe-vesébe látóan világos szemekhez illik a legjobban ez a smink.

Az árnyékok tüntessük el tökéletesen, és a barnás árnyékoláson kívül, ami a szempillák tövénél kontúrozza csak a szemet, szinte kizárólag csillámos, szikrázó, ezerfényű narancs-barack szemhéj-csillámot használjunk. Csak a mozgó szemhéjra rögzítsük, a szürkésbarna, lapos ívű szemöldök alatt csak enyhén szürkébe hajló alapozót és némi púdert használjunk. A szempillák festése barnás és visszafogott.

***

A harmadik sminket sötét hajú, zöld, kék vagy középbarna szemű nők hordhatják a legnagyobb sikerrel.

Alapozzuk le gondosan a szem környékét és a szemhéjat is. A szemöldök ívét húzzuk át csokoládébarnával, és fixáljuk zselével a tökéletes íven.

Viszonylag nagy, puha ecsettel vigyünk fehéret a szemöldök alatti külső ívre, majd világos orgonalila szemhéjpúderrel színezzük a szemhéjat a belső szemzugtól a szemránc fölött egészen a halánték melletti, szemöldök alatti ívig. Gondosan dolgozzuk el az átmenetet a fehér és a lila púder között.

A szemránc árnyékát füstszürke szemhéjpúderrel hangsúlyozzuk: vigyázzunk, elég lesz egyetlen határozott vonalban felvinni egy megfelelő ecsettel.

Az alsó és a felső szemhéj fényes, csillogó égszínkék. A felső szemhéjon ecsettel vigyük fel a fekete szemhéjtust, a belső szemzugtól számított nagyjából egyharmadtól a külső szemzugig, egyre vastagodó vonalban. Az alsó szemhéjon a külső szemzugot erősítsük meg egy kevés fekete árnyékkal. Erőteljes fekete szempillafestés és néhány hosszú pilla a szemzugban illik hozzá.

fotó: pexels.com
Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkAz igaz szeretet második titka: a tisztelet
Következő cikkPótolhatatlan élelmiszer – Vízhiánytól a vízmérgezésig