Esküvői smink három stílusban

Esküvői smink

Először nézzünk egy klasszikus megoldást. Már-már festetlennek tűnő, egyébként persze erősen festett, rózsás arc, tökély, porcelán bőr, rózsafa árnyalatú, fényes rúzs és galambszürkével árnyékolt szemek. Szinte mindenkinek jól áll, és mindenkiből tökéletes szépséget varázsol. Csak az a kérdés, hogy szeretünk-e, szeretnénk-e tökéletes szépségek lenni.

Klasszikus vonalú, gyöngyfehér vagy kristályfehér ruhához, szaténhoz, selyemhez, tafthoz remekül illik, még muszlinnal is elképzelhető. Formális, elegáns esküvőre való igazán, ott tud a menyasszony úgy megjelenni, hogy halk áhítat hulljon a násznépre.

Ő pedig édes. Természetes, vidám és nagyon fiatal – és ezt ki is hangsúlyozza. A bőr melegebb tónusú, a napsütötte mézszínhez közelít. A frizura sokkal szabadabb, kedvesebb. Nem jelent gondot, ha egy tincs kiszabadul és végigcirógatja a menyasszony nyakát.

A szemek hangsúlyosak, de csak a feltűnő és természetes vonalú szemöldök szinte építészeti jelentőségű íve miatt, és a sötét pillafestés árnyékolja le a zöld szemeket. Rózsás fényű, lazacszínű pirosító és a szemek alatt egy-egy csöpp fénypúder teszi élénkebbé az arcot. A rúzs itt is rózsafa árnyalatú, bár világosabb hajú lányok használjanak inkább barackszínt.

Az extravagánsabb menyasszonyok azért nyilván nem kérnek sem klasszikus, sem természetes sminket. Ez itt például olyan hűvös, hogy szinte megfagy, aki ránéz. Gyönyörűen áll a modellnek, egyébként.

Halványrózsaszín, hideg, szinte lilás tónusú alapozót válasszunk, a bő színénél néhány árnyalattal világosabbat. A púder, a mattítás is fontos: hideg színű legyen, levendula reflexekkel. Az ezüstös, rózsaszín és barna közötti árnyékoló az arccsont alá és a szemöldök széle fölé kenjük, illetve az állcsontot hangsúlyozzuk vele. A szem környékére ezüst csillogás, fölé halvány tejeskávé szín és ezüst menjen, a pillák feketék, a száj jeges rózsaszín, dús és csillogó.

Elsősorban a hideg színű, világos szőkéknek áll jól, kék szemekkel. Fekete vagy ezüst hajhoz, szürke szemhez is érdemes megpróbálni.

Szólj hozzá Te is!