Smink tippek szőkéknek: a Nap és a Hold

Smink tippek szőkéknek

A szőkeség ábrándos szépségének ecsetelése nem annyira rám tartozik, mint a költőkre, pedig nehéz megállni. A világos, napfényszínű tincsek ragyogást vetítenek az arcra. Nem kereteznek viszont, mint a sötétebb árnyalatok – a nem tökéletes arckontúrral rendelkező hölgyek erre azért figyeljenek a hajszín-választásnál.

A szőkék két csoportja talán még feltűnőbben elválik egymástól, mint a többi hajszínnél: a meleg és a hideg hajszínekre gondolok. Az egyik holdfény-bűbáj: puha szőke hajába ezüstfényű szálak simulnak, kék szeme szinte szürke, olyan hideg, a bőre fehér rózsaszirom. A másik mint a ragyogó napfény: aranycsillogású, csúszós fényű tincsek, zöldesen világító türkiz szemek, réz reflexek a bőrön. Máshogy is sminkelünk a két típusnál, természetesen.

A Hold színeit fehérrel, ezüsttel emeljük ki. Ha bátrak vagyunk, használhatunk feketét, szürkét, acélkéket, hamvas lilákat, jeges rózsaszínt. Bíborszínű vagy padlizsánszínű rúzst csak akkor használjunk – bár a színekhez remekül illik – ha tökéletesen szép formájú a szánk és az arcunkhoz is jól áll az erős festés.

A Nap fényeihez jól illik minden, ami arany, ami réz vagy bronz árnyalatú. Meleg barackszíneket, hamvas barnákat, élénk türkizeket, ragyogó topázszínt érdemes alkalmazni. És sok-sok csillogást.

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkSmink iskola: elegáns smink feketéknek
Következő cikkEsküvői smink három stílusban

1 KÉRDÉS

Comments are closed.