Smink iskola: elegáns smink feketéknek

smink fekete hajúaknak

Ez az egyik kedvenc sminkem, amit sötét hajú, fehér bőrű nőkön látni. Olyan tökély, olyan finom, olyan különleges! Először is szép bőr kell hozzá, de hát melyik sminkhez nem? Ha nincs tökéletes bőrünk – ez a legnagyobb igyekezet mellett is előfordulhat, persze azért ápoljuk kellően, igyunk sok vizet, aludjunk eleget, hidratáljuk, tisztítsuk – akkor az alapozás legyen tökéletes.

Krémes, elefántcsontszín alapozót vigyünk fel szépen, egyenletesen, ujjhegyünkkel a bőrbe ütögetve. Kezdjük a homlok közepén, az arccsonton, az állon. Az orra, a szemek alá és az állcsúcsra egy kevés világos, porcelánszín alapozót is tehetünk, ha szépen, egyenletesen el tudjuk dolgozni. Mattítsuk az egészet világos, átlátszó porpúderrel.

A szemöldököt fekete vagy sötétbarna szemöldökceruzával és kevés füstbarna púderrel rajzoljuk hangsúlyosabbra, és töröljük át színtelen zselével, hogy tökéletes legyen. Ne legyenek kiálló, rendetlen szőrszálak, de a ritkás, túlszedett szemöldök sem illik ehhez a sminkhez.

A szemhéjat ezüstfényű, bézs szemhéjpúderrel árnyaljuk egészen a pilláktól a szemöldökig, a szemráncot pedig finom, fahéjszínű és mokkabarna árnyalattal húzzuk végig. A külső szemzug felé világosabb, a belső felé a sötétebb, kávébarna árnyalatot használjuk. Csak a szemránc legyen sötét, de olyan magasan színezve az ecsettel, hogy nyitott szemmel is jól látható ívet alkossanak.

A szempillákat erősen fessük fekete szempillaspirállal, alkalomra akár a külső szemzugban pillákat is feltehetünk.

Antik rózsaszín pirosítót vigyünk fel az orcák közepére.

A szájra ecsettel vigyük fel a sötét, mályvaszínű rúzst: az ajkak közepén kezdjük, ott legyen erőteljes a szín, a szélek felé pedig halványuljon vagy akár fogyjon el egészen. Kontúrt ne használjunk.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkSötét rúzs – csak felnőtteknek!
Következő cikkSmink tippek szőkéknek: a Nap és a Hold