Sötét rúzs – csak felnőtteknek!

Sötét rúzs

Sminkoktatóként sokszor látom: a lányból nővé, asszonnyá, akár anyává érő nők elbizonytalanodnak a színekkel kapcsolatban. A korábban használt sminkszínekkel már nem érzik magukat olyan ragyogónak, mint azelőtt – és azt hiszik: öregszenek, szürkülnek. Pedig dehogy! Új arcuk, új szerepük másféle külső formát talál, és ehhez másféle sminket lehet találni.

A harminc feletti időszak egyik nagy áttörése, hogy végre jól állnak azok a sötét, erőteljes, bátor vörös rúzsok, amikről korábban azt gondoltuk: soha a búbánatos életben fel nem tudjuk-merjük tenni magunkra. Próbáljuk ki! Meglepő lesz, új lesz, szokatlan lesz: de sokkal többeknek illik, mint ahányan ezt elhiszik magukról.

A sötét hajú, világos bőrű, sötét szemű nőknek ez persze általában nem újdonság – ők sokszor már korábban is megpróbálkoztak vele. (Bár gyakran épp ők ragaszkodnak leginkább a szinte színtelen szájfényhez.)

A világos hajúak sokszor óvatosak a színekkel – nos, nézzük meg: a szinte fehérszőke hajhoz milyen gyönyörű a halvány, zöldes szemhéj-árnyalás és a sötét, barnás-pirosas tónusú rúzs. Szabályos arc, és telt ajak kell hozzá, és lehetőleg a közepesnél valamivel nagyobb szemek, különben azok a végképp eltűnnek a hangsúlytalanság mélyén. Bármilyen hűvös tónusú szőke hajjal meg lehet próbálkozni a hasonló sminktónusokkal – a vöröses színű hajhoz azonban nem a legjobb.

Ha óvatosabbak vagyunk, akkor maradjunk a szemhangsúlynál – az erőteljes, geometrikus hajvágás is ezt hangsúlyozza tovább – a szájra pedig erős színű, de matt és nem túl természetellenes szín kerülhet. Ez lehet rózsafa árnyalat, melegebb mályvák, terrakotta. A lényeg, hogy sötét szemfestés, erős pillafesték és matt szájfestés tartozzon hozzá. Szép, szinte tökéletes arcbőr az ideális – hát, egyébként mint általában – és itt ne nagyon használjunk pirosítást. Vonzó ez a matt, világos, egyforma és egységes színű arcbőr. A porpúder helyett talán érdemes krémpúderrel előállítani a felület hatását.


Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkKülönleges rántott csirke recept
Következő cikkSmink iskola: elegáns smink feketéknek