Fogyasztóvédelmi honlap indult gyerekeknek

2012. november 13-án indult útjára a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) „Okoskosár” elnevezésű egyedülálló, interaktív kezdeményezése, amellyel a hatóság a legfiatalabb rétegek oktatását, játékos módon való tanítását célozza meg. A legfiatalabb réteg fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítése nagy kihívást jelent a hatóság számára, hiszen a célcsoport a 3 és 10 év közötti gyermekek.

A hatóság azonban azt is figyelembe veszi, hogy a 3 és 6 év közötti gyermekek olvasni még nem tudnak, így csak játékos megközelítéssel lehetséges felhívni a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra. Fogyasztóvédelmi szempontból kiemelkedően fontos ez a célcsoport, tekintve, hogy a gyermekek ezekben az években a legfogékonyabbak új ismeretekre, így meghatározó, milyen pozitív mintákkal találkoznak ebben az időszakban.

Az NFH a gyermekek tudatos fogyasztóvá válásában egészen új megoldással szeretne szerepet vállalni. A hatóság a modern technika segítségével – elsőként és egyedülállóan -, a www.nfhokoskosar.hu internetes portálon keresztül próbálja megszólítani a jövő nemzedékét.

Ennek érdekében az Okoskosarat bemutató sajtónyilvános esemény óvodás és kisiskolás korú gyermekek közreműködésével valósult meg az NFH székházában. A kicsik a projekt figuráit ábrázoló pólóban, első ízben a helyszínen ismerkedhettek meg a honlap nyújtotta izgalmas lehetőségekkel, illetve tesztelhették tudásukat.

Az Okoskosár nagy sikert aratott a gyerekek körében, a legkisebbek a színezőket, míg a kicsit nagyobbak az Okosboltban történő „barangolást” kedvelték legjobban.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..