Háziőrizetbe kerülhet Geréb Ágnes

GerébÁgiplakát.jpg

Az ügyészség indítványozta Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász előzetes letartóztatásának megszüntetését. Az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy házi őrizetet rendelje el. – Ma 17 órától születésnapi éneklésre várják a Nagy Ignác u. BV elé azokat, akik szeretnék a doktornőt 58. születésnapján felköszönteni.
Geréb Ágnes foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt a BRFK életvédelmi osztályán indult büntetőügy miatt került előzetes letartóztatásba október 8-án. A PKKB november 8-án meghosszabbította a szülész-nőgyógyász előzetes letartóztatását.

Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért már több tüntetést tartottak Magyarországon és külföldön is. Tiltakozott több külföldi szaktekintély, szakmai és civil szervezet. Harminc kiemelkedő nemzetközi szakember például tiltakozó petíciót juttatott el hazai politikai döntéshozóknak, felszólalt a brit Királyi Bábakollégium (Royal College of Midwifes), de több demonstráció jelezte a jogtalanságot Magyarországon túl Cseh-, és Írországban, Angliában, Szlovéniában, Dél-Afrikában és az Amerikai Egyesült Államokban is.

Az Európai Emberi Jogi Bíróság elmarasztalta a magyar államot

A tarthatatlan helyzetre mutat rá az is, hogy a héten a strasbourgi székhelyű Európai Emberi Jogi Bíróság elmarasztalta a magyar államot, amiért Magyarország megsértette a felperes, egy magyar várandós kismama magánélethez és családi élethez fűződő jogait, hiszen a magyar jogszabályok megakadályozták, hogy élhessen a jogával, hogy intézeten kívül szül, hiszen ha ehhez szakember segítségét kéri, azokat ezért bíróságra hurcolják.

Születésnapi éneklés Geréb Ágnesnek

A Szülők a Szabad Szülésért és a Születésház Egyesület szervezésében ma 17 órakor, Dr. Geréb Ágnes születésnapján a doktornő jogtalan fogva tartását kifogásoló családtagok, ismerősök, ismert művészek, civil szervezetek közös éneklésre hívják a szimpatizánsokat a budapesti Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézet elé, ahol az orvosnőt aznap már 75. napja tartják előzetes letartóztatásban. Semmilyen más lehetősége nincs még a családtagoknak sem, hogy aznap fölköszöntsék az 58 éves orvost, bármilyen ajándékot, tortát vagy jókívánságokat adjanak át neki, így három dalt visznek, hogy azt „juttassák be” a falakon túl.Több száz embert várnak, mivel az ünnepek közeledtével erősödött a fölháborodás, hogy az orvost továbbra is méltatlanul és jogtanul még mindig börtönben tartják.

Elkészült az otthonszülés jogszabály tervezete

Ugyancsak hétfőn Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart az otthonszülés szabályozásáról szóló jogszabálytervezet elkészüléséről.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKarácsonyi ajándékötletek kicsiknek és nagyoknak
Következő cikkKarácsonyi hangulat otthon

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..