Ikrekkel is könnyű a bevásárlás

iker bevásárlőkocsi

Országszerte, mind a 19 Auchan áruházban speciális, egyszerre két kisgyermek szállítását is biztosító bevásárlókocsikkal valamint aktív kerekesszékhez csatolható kocsikkal várják a vásárlókat.

A vásárlói visszajelzéseket figyelembe véve minden áruházban elektromos mopedet is biztosít a kereskedelmi lánc, amely a várandós kismamáknak, a mozgássérült, idős, vagy túlsúlyos embereknek áll a rendelkezésére a bevásárlás során.

Az áruházban dolgozó egyik munkatárs vette fel elsőként azt, hogy milyen nehezen tud ikergyermekeivel bevásárolni, mivel nincs elég hely a bevásárlókocsin két apróság biztonságos leültetésére. E felvetés alapján indult el az a fejlesztési folyamat, amelynek a végén 2017. májusától minden üzletben elérhető az a fajta bevásárlókocsi, amelybe egyszerre két, három év alatti gyermek is ültethető. Ez különösen az ikrekkel érkező családok számára nagy segítség, illetve azon többgyerekes családoknál, ahol mindig felvetődik a kérdés, hogy melyik gyerek üljön a bevásárlókocsi elejébe.

A fejlesztések során gondoltak a kismamákra is, akik részére egy speciális, elektromos bevásárló moped áll rendelkezésre, amivel könnyedén intézhetik a napi bevásárlást. Ezt az innovatív járművet a mozgási nehézségekkel küzdő vásárlók vagy az idősek is igénybe vehetik.

A vállalat kialakította már azokat a kiszélesített pénztárakat is, ahová a babakocsival érkező szülők is kényelmesen be tudják tolni azt, könnyebben elférnek, mint a normálméretű pénztáraknál, akárcsak a kerekesszékkel érkezők.

Számos speciális eszköz, mint a három éve bevezetett Angelman-, vagy Down-szindrómás gyermekek számára kifejlesztett, speciális bevásárlókocsik már elérhetőek a hipermarketekben.

Emellett a vak és gyengén látó vásárlók számára a biztonsági szolgálat munkatársai, kérésre kíséretet biztosítanak.

kép: MTI – Soós Lajos

Erről a témáról az Életmód rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMire jó a babaúszás?
Következő cikkNagyszülők kontra friss szülők

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..