Ingyenes mozgásfejlődési kisokos

babák mzgásfejlődése

Miután egészségesen megszületett a kisbabánk, még nem lélegezhetünk fel. A csecsemők és kisgyermekek mozgásfejlődése – mikor, mit és hogyan csinál -, állandó stresszfaktorként lehet jelen az életünkben. Sok esetben azonban a félelmeink alaptalanok vagy épp olyasmi felett hunyunk szemet, ami pedig komoly problémát vetít elő. Ebben nyújt most segítséget, ez a Dévény Alapítvány által kiadott, ingyenes mozgásfejlődési kisokos.

Lényegében ábrákkal és a hozzájuk tartozó magyarázatokkal mutatja be ez a kis füzet, hogy milyen korban, milyen mozgásokat kell tudnia a gyermeknek, valamint arra is rámutat, hogy mik azok a gyanús jelek, melyek fennállása esetén szakemberhez kell fordulnunk.

Leendő és gyakorló szülőknek egyaránt ajánlott. A csecsemők normál mozgásfejlődését mutatja be 0-1,5 kör között. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a „majd kinövi”, „csak ducibb/lustább, ezért nem csinálja még” szülői hozzáállás nem elfogadható, hiszen egy-egy mozgásfejlődési szakasz kihagyása – akkor is, ha nem tűnik túl fontosnak -, bizony a későbbi, akár iskolai teljesítményben is nagy szerepet játszhat.

SkandiBaby térdtappancsok, zoknik, Merinói-gyapjú termékek ››

Dévény Alapítvány tájékoztató füzet

Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 1-2 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 3-4 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 5-6 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 7-8 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 9-10 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 11-12

A mozgásfejlődés mérföldkövei – SkandiBaby termékek

Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 13-14 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 15-16 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 17-18 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 19-20 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 21-22 Dévény Anna Módszer - Dévénytorna 23-24

 

Forrás: Dévény Alapítvány

Erről a témáról a Babák fejlődése rovatban olvashatsz többet!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkErősítsd meg a szülő-gyermek kapcsolatot!
Következő cikkAz egészségtudatos konyha kialakítása